Oduzeto oružje / - UP
24/11/2023 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresi u Nikšiću: Oduzete tri puške i dva vozila visoke klase

Po prethodno pribavljenim naredbama izvršeni su pretresi šest lica, od kojih se njih pet u evidencijama vode kao članovi organizovanih kriminalnih grupa

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić sprovodili su aktivnosti prema bezbjednosno interesantnim licima, pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, sa njima povezanim licima, a koje aktivnosti su rezultirale oduzmanjem vozila visoke klase i pronalaskom oružja.

- Po prethodno pribavljenim naredbama izvršeni su pretresi šest lica, od kojih se njih pet u evidencijama vode kao članovi organizovanih kriminalnih grupa. Izvršenim pretresima pronađeno je više komada vatrenog oružja i eksplozivnih materija, u ilegalnom posjedu. Kod lica G.E. (35) pronađena je i oduzeta puška „Crvena zastava“ u ilegalnom posjedu, kao i rezervna cijev od lovačke puške. Od D.P. (34) oduzete su dvije puške, od kojih je jedna puška marke “Steyer” na kojoj su izvršene prepravke i puška M 48, kao i 13 komada električnih detonatorskih kapisli, saopšteno je iz Uprave policije.

Istovremeno, u odvojenim aktivnostima, oduzeta su dva skupocjena vozila visoke klase od lica B.B. i D.L. iz Nikšića radi sprovođenja dodatnih provjera.

U odnosu na oduzeto oružje državni tužilac će se o pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti naknadno, nakon izvršenih vještačenja u Forenzičkom centru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:12