/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
17/05/2023 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresi u Podgorici i Kolašinu: Oduzete puške, revolver, ručna bomba i municija

Postupajući po operativnoj informaciji podgorička policija je pretresom stana koji koristi I.K. u Bulevaru Save Kovačevića pronašla revolver Zastava M88 magnum 357 bez oružnog lista

Kolašinska policija je izvršila pretrese na više lokacija i kod šest osoba pronašli oružje i municiju. Postupajući po operativnoj informaciji podgorička policija je pretresom stana koji koristi I.K. u Bulevaru Save Kovačevića pronašla revolver Zastava M88 magnum 357 bez oružnog lista.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

- Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (39) pronađena je lovačka puška, bez oružnog lista, dok je kod V.K. (44) pretresom je pronađen okvir od automatske puške M70 sa 17 komada municije. Takođe, izvršen je pretres kuće koju u Kolašinu koristi M.K. Kod njega je pronađeno 60 komada puščane municije kalibra 7,9 mm. U mjestu Sjenokosi u Zeti izvršen je pretres kuće koju koristi M.K. (41) i tom prilikom je pronađena lovačka puška-navode iz policije.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

U odnosu na pomenuto kvalifikacije eventualnih krivičnih djela izvršiće u narednom periodu nadležni tužioci.

Takođe, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. u Podgorici. Pronađena je ručna bomba, te je M.M. lišen slobode po nalogu nadležnog tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Postupajući po operativnim informacijama, a po naredbi Osnovnog suda u Kolašinu, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin izvršili su pretres kuće i pomoćih objekata u mjestu Bare, koje koristi L.R. iz Kolašina.

Pronađena je automatska puška tzv. "Dobošar" kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu.

Protiv L.R. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:24