/ - Илустрација, портал Дан
17/02/2022 u 14:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прихваћено јемство: Инспектор који је обухваћен оптужницом за шверц дроге се брани са слободе

Инспектор се терети да "шефу криминалне организације Игору Терзићу одавао информације о истрази која се води против њега за шверц дроге"

Виши суд у Подгорици прихватио је јемство за Ивана Цвијовића који је обухваћен оптужницом у којој је главни предмет швер дроге. Инспектор се терети да  "шефу криминалне организације Игору Терзићу одавао информације о истрази која се води против њега за шверц дроге". Цвијовића  у овом поступку заступа адвокат Дамир Лекић.

Вриједност имовине која је дата у јемство износи 102,922,20 и 404,203,85 еура. Поред овог прописане су и мјере надзора. Цвиjовић се терети да jе  

 -Прихвата се понуђено јемство Дамира Лекића, браниоца оптуженог Цвијовић Ивана, које се сатсоји у успостављању хипотеке на имовини дједа оптуженог, таста оптуженог,...Па се оптужени Цвијовић Иван који се налази у притвору од  26.9.2020. има пустити на слободу по правоснажности овог рјешења и након што се у Управи за некретнине ПЈ Пљевља изврши упис хипотекењ на наведеним непокретностима у корист Вишег суда у Подгорици и о томе суду буде достављен доказ- наводи се између осталог у рјешењу суда.

Подсjећамо, Пљевљак Игор Терзић оптужен jе да jе формирао  криминалну групу током маја 2018. године ради шверца марихуане из Црне Горе у Србију, уличне дистрибуције кокаина, недозвољеног држања оружја и давања и примања мита.

Према наводима оптужнице, чланови криминалне групе постали су Дејан Спајић, Малибор Ћурчић, Бојана Бојовић, Василије Драгаш, Немања Новаковић, Марко Милићевић, Немања Одовић и Миљан Цмиљановић. Tужилаштво је поводом овога оптужницом обухватило и инспектора за дроге Ивана Цвијовића којег је Терзић "у фебруару оптужио да му је тражио мито у замјену за информације које полиција посједује о безбjедносно интересантним особама".

- Терзић је као организатор, сам или преко других ангажовао припаднике, одредио им улоге и задатке, а себе је одредио да набавља марихуану и кокаин и да организује кријумчарење у већим количинама. Спајић је, како се наводи, прихватио да посредује у купопродаји дроге и да је преноси. Бојовић и Драгаш су, како је наведено у оптужници, прихватили да преузимају дрогу и да је преносе на територију Србије. Ћурчић је, према оптужбама, посредовао у продаји марихуане, проналазио купце у Србији и преузимао новац од купаца. Оптужени Новаковић, Милићевић и Одовић, прихватили су да продају кокаин на територији Пљеваља-наведено је између осталог у оптужници.

Тужилаштво сумња да су Терзић, Спајић и Ћурчић од почетка јуна 2018. године па до 18. октобра неовлашћено ради продаје су у Србију преносили дрогу.

- Терзић је посредством Спајића и Ћурчића договорио продају дроге НН купцима у Србији. Дрогу је Спајић пренио из Црне Горе мимо граничног прелаза гдје је предао Ћурчићу. Након тога, Ћурчић је дрогу у Србији предао Горану Раденовићу-наводи су истраге.

Терзић је, како сумња тужилаштво, организовао од јуна до децембра 2018. године превоз 18 килограма марихуане за Србију. Инспектор за дроге Иван Цвијовић оптужницом се терети за откривање кривичног дјела организованог криминала и неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.

- Цвијовић је захтијевао мито од 2.800 еура да оптуженом Терзићу саопштава када ће полиција доћи у претрес. Цијовић је прихватио мито од 500 еура, а заузврат је преносио Терзићу информације из мјера тајног надзора, како би му помогао јер му пријети хапшење- ранији су наводи  тужилаштва.

Полиција је раније саопштила да су  од 31. маја 2018. до 31. јула 2019. године против групе коју је предводио Терзић прикупљени докази за шверц великих количина марихуане на релацији Црна Гора – Србија као и уличну дистрибуцију кокаина. Према наводима истраге, они су  током 2018. године у Србији, у два наврата, заплијењено укупно 33 килограма марихуане и у тим акцијама ухапшено је пет црногорских држављана, припадника ове криминалне групе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

08. maj 2024 01:12