са састанка / - са састанка
18/05/2022 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приоритет Национална стратегија за борбу против корупције

Неопходно унаприједити услове рада тужилаца и у сарадњи са Владом у кратком року обезбиједити адекватан простор за ту институцију

На састанку министра Зорана Миљанића са в.д. врховне државне тужитељке Мајом Јовановић и главним специјалним тужиоцем Владимиром Нововићем, који је одржан у просторијама Врховног државног тужилаштва, констатовано је да је Црној Гори неопходна Национална стратегија за борбу против корупције, као и брзо формирање новог Националног савјета за ту област.

Вршитељка дужности ВДТ-а истакла је да је свјесна да су очекивања јавности од Државног тужилаштва велика и да ће државни тужиоци настојати да та очекивања оправдају конкретним резултатима у борби против корупције. 

Миљанић је казао да охрабрују резултати постигнути посљедњих мјесеци у борби против високе корупције, те да очекује да ће и будући рад институција задужених за ту област бити неселективан, како би се афирмисао принцип једнакости свих грађана пред законом.

Он је казао да очекује да ће такав приступ у раду  бити препознат у сљедећем извјештају Европске комисије. 

Главни специјални тужилац је указао да је неопходно унаприједити ефикасност рада тужилаца посебно када је ријеч о финансијским истрагама и нагласио да очекује подршку Владе приликом ангажовања  компетентних стручних сарадника из те области.

Саговорници су се сагласили и да је неопходно унаприједити услове рада тужилаца и у сарадњи са Владом у кратком року обезбиједити адекватан простор за ту институцију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:38