Седми батаљон одаје почаст бившем саборцу / - фото: Б.Б.
03/11/2021 u 10:17 h
Bilja Brašnjo, Blaženka GolubovićBilja Brašnjo, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Припадници бившег Седмог батаљона одали почаст Љубиши Мрдаку

Гдје год да си се сакрио, бој се, кукавице, јер ће те стићи рука правде и Божија казна, поручио је Мрдаков саборац и пријатељ Ђоковић

Припадници некадашњег Седмог батаљона бивше Воjске Jугославиjе данас у 8.50 цасова окупили су се на мјесту убиства њиховог бившег  саборца Љубише Мрдака и одали му  почаст и запалили свиjеће. Поред припадника Седмог батаљона на мјесту страдања Мрдака били су представници породице и пријатељи.

– Окупили смо се на мјесту гдје је 20. октобра на свиреп начин из аутоматског оружја, бранећи новац који је био намијењен за исплату пензија, убијен наш Љубиша – казао је Весели Ђоковић, некадашњи саборац и друг Мрдака.

Истакао је да су се окупили као његови саборци из Седмог батаљона, као његова браћа, да му поруче да неће дозволити да се нађе међу онима чије су смрти архивиране у неким прашњавим полицама под „неријешен случај“.

– Са овог мјеста поручујемо крвнику који је из кукавичлука, видјевши пред собом Љубишу, повукао обарач. Гдје год да си се сакрио, бој се, кукавице, јер ће те стићи рука правде и Божија казна.

image

Седми батаљон одаје почаст бившем саборцу

- фото: Б.Б.

Са овог мјеста упућујемо апел надлежним државним органима, Државном тужилаштву као и другим службама који треба да се баве откривањем починилаца овог свирепог злочина – радите свој посао – казао је Ђоковић.

Поручио је да је ово скуп упозорења са поруком да неће дозволити да Љубиша буде још један неријешен случај.  

image

Седми батаљон одаје почаст бившем саборцу

- фото: Б.Б.

Мрдак jе убиjен 20. октобра  док jе као радник обезбjеђења  фирме Секjурити гард Монтенегро покушавао да сприjечи разбоjнике у плjачки новца, коjи jе са jош двоjицом колега довезао за потребе Нове поште у Никшићу. Троjица маскираних и аутоматским пушкама наоружаних плjачкаша су их напали на паркингу поште у тренутку кад су у комбиjу довезли новац. Двоjицу заштитара су успjели да савладаjу, док се Мрдак опирао. Jедан од нападача из непосредне близине jе пуцао у нjега наниjевши му повреде од коjих jе мало потом преминуо у Клиничком центру. Разбоjници су побjегли са мjеста догађаjа, одниjевши са собом око 400.000 еура намиjенjених за исплату пензиjа у Никшићу. Возило "нисан кашкаjи", коjе су користили током плjачке, никшићка полициjа пронашла jе запалjено сат након догађаjа у мjесту Поклонци, десетак километара од центра града. Истога дана, због сумнjе да jе учествовао у плjачки, полициjа Билеће ухапсила jе у том граду Стоjана Албиjанића (27), државлjанина Босне и Херцеговине. Међутим, два дана касниjе пуштен jе из притвора jер, како jе тада обjашнjено, црногорско тужилаштво ниjе тражило нjегово далjе задржаванjе у притвору. Полициjа Црне Горе 21. октобра, такође због сумнjе да jе учествовао у плjачки, у Игалу jе ухапсила Митра Кнежевића (40) из Никшића. Више државно тужилаштво му jе одредило притвор од 30 дана. Према раниjим саопштенjима Управе полициjе, трага се за jош двоjицом нападача коjи су учествовали у оружаноj плjачки и убиству.

Мрдак jе радио у Воjсци Црне Горе, имао је чин поручника. Ту jе остао без посла, па jе породицу, супругу и двоjе дjеце издржавао радећи на пословима  обезбjеђенjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:26