Dio zaplijenjenog oružja / - FOTO: MUP CRNE GORE
05/06/2023 u 15:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pripadnici RCB "Centar" izvršili 38 pretresa, oduzeli oružje, municiju, ručnu bombu, eksploziv

Pretresi su izvršeni u periodu 10. do 31. maja, od kojih 28 na teritoriji Podgorice

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" su u maju preduzimali intenzivne aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije, eksplozivnih sredstava, droge, kao i drugih predmeta koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

U periodu od 10. do 31. maja izvršeno je 38 pretresa stanova i drugih prostorija, od kojih 28 na teritoriji Podgorice, dok su policijski službenici u Danilovgradu izvršili šest, a na Cetinju četiri pretresa.

Pretresima je policija pronašla i oduzela 14 komada oružja, 728 komada municije, ručnu bombu, dva komada eksploziva, devet detonatorskih kapisli, dva sporogoreća štapina, kao i 14 okvira za municiju.

Osim toga prilikom vršenja pretresa policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" pronašli su i oduzeli i 23,7 grama heroina, 45 komada tableta sa liste opijata, više kreditnih kartica i različitih dokumenata.

Takođe, u sklopu kampanje "Poštuj život – vrati oružje" koju kroz istoimenu akciju Uprava policije sprovodi, građani su službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" vratili 172 komada oružja, 2.678 komada municije, tri ručne bombe i četiri granate.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:32