Spsioci od jutros u moru tragaju za tijelom utopljenice iz Moldavije / - UPSUL/SCREENSHOT BAR INFO
22/10/2023 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pripadnici UPSUL-a od jutros u potrazi za tijelom Moldavke

U potragu za mladom utopljenicom uključen je i dron

Spasioci iz Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) od jutros su u potrazi za tijelom djevojke iz Moldavije koja se prekjuče udavila u veliki talasima nadomak sutomorske plaže. Njima su se pridružili, pripadnici Službe zaštite i spašavanja i Sektora granične policije, javlja portal Bar info.

Juče nije mogla da se organizuje potraga, jer je bilo nemoguće organizovati se zbog loših vremenski uslova – kiše, olujnog vjetra i velikih talasa.

Spasioci iz UPSUL.a jutros tragaju za tijelom na potezu Ratac-Crni rt.

- Jutros su isplovili spasilački čamci, a podignut je i dron. Nadamo se da ćemo uspjeti da pronađemo tijelo djevojke. Takođe, dogovoreno je da nam u pomoć priskoče i ronioci Regionalnog centra iz Bijele i pripadnici Vojnog vazduhoplovstva“, saopštio je za Radio Bar i Bar Info pomoćnik direktora za sigurnost na moru UPSUL-a Žarko Lukšić.

Podsjetimo, dva para mladih Moldavaca su u petak poslijepodne, i pored najava da će uslijediti nevrijeme, isplovili iz barske marine na sup daskama. Jak južni vjetar ih je iz rejona Golo brdo u Sutomoru odvukao na otvoreno more. Dva mladića i jedna djevojka su uspjeli da se izbore sa ogromnim talasima i domognu se Sutomorske plaže. Nažalost, jedna djevojka nije imala snage da stigne do obale. Talasi su njeno beživotno tijelo odvukli u more, kada je bila na svega dvadesetak metara od plaže.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:20