/ фото: Срђа Бољевић
18/04/2022 u 14:05 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прислушкивање ДФ-а: Против бившег директора АНБ-а поднијет трећи оптужни предлог

Почетком новембра 2021. године из ДФ су саопштили да је близу 300 њихових функционера и активиста прислушкивано током семинара у Петровцу

Трећи оптужни предлог поднијет је против бившег директора Агенције за националну безбједност  Дејана Перуничића  због злоупотребе службеног положаја - незаконито прислушкивање функционера и активиста Демократског фронта у марту и јулу 2020. године, потврђено је за портал Дан.

Почетком новембра 2021. године функционери ДФ су саопштили да је близу 300 њихових функционера и активиста прислушкивано током семинара у Петровцу.

Подсјећамо,против Перуничића се пред подгпричким Вишим судом воде два поступка. У једном је оптужен поводом предмета о прислушкивње бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића. 

Специјално државно тужилаштво подигло је раније оптужницу против  Перуничића због основане сумње да је у вријеме његовог мандата прислушкивао главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића. То је други предмет против Перуничића.

Суђење Перуничићу затворено за јавност

Први предмет покренут против Перуничића је због сумње на незаконито снимања и праћења више особа. Кривична пријава је поднесена након што су службеници Специјалног полицијског одјељења у оквиру извиђаја саслушали већи број особа у својству грађана.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:46