dejan perunicic privodjenje u sdt / - SRDJAN BOLJEVIC
11/02/2022 u 09:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прислушкивање Катнића: Одложено суђење бившем челнику АНБ-а

Ово је други оптужни приједлог који је поднијет против бившег директора АНБ-а. Наиме, против њега води се поступак због незаконитог снимања и праћења више особа.То суђење је затворено за јавност

Суђење Дејану Перуничићу бившем директору АНБ-а, поводом предмета о прислушкивању Миливоја Катнића, одложено је данас јер је судија на семинару, сазнаје незванично на портал Дан. Перуничић је осумњичен за кривично дјело злоупотреба службеног положаја. Према незваничним сазнањима портала Дана, постоји могућност да током поступка суд размотри могућност да и овај поступак буде затворен за јавнсот. 

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво подигло је раније  оптужницу против бившег Перуничића због основане сумње да је у вријеме његовог мандата прислушкивао главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

До истраге поводом овог случаја дошло је када је откривен прислушни уређај за који се сумња да је постављен крајем 2017. у кабинет главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Сумња се да је постављење прислушног уређаја одрадио  службеник тајне полиције по м налогу Перуничића.

Из  тужилаштва раније су саопштили  да су у извиђају утврдили линију која води  од прислушног уређаја до мјеста за пријем сигнала.

- Постоји основана сумња да је то рађено од стране АНБ-а и да су они користили те материјале, али не знамо ко је још био конзумент тог материјала. СДТ води истрагу у овом правцу – казали су тада из СДТ-а.

Након саслушања у СДТ-у Перуничић је пуштен да се брани са слободе.

“Ово је други оптужни приједлог који је поднијет против бившег директора АНБ-а. Наиме, против њега води се поступак пред Подгоричким Вишим судом због незаконитог снимања и праћења више особа.То суђење је затворено за јавност

У другом предмету који се води против Перуничића, према наводима оптужнице он је  "у периоду од јануара до септембра 2020. године у више наврата давао усмене налоге Павићевићу да на подручју Подгорице, Будве и Цетиња, без претходно издатог писаног налога за праћење и осматрање, уз коришћење техничких средстава за фото-документовање, прати и осматра лица А.Р, З.К, А.М, М.К, В.Ј, С.Р, Г.Д, А.Б, Б.Б, М.Б, М.Ц, Н.Ћ. и П.К".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:42