Dejan Peruničić / - SRDJAN BOLJEVIC
24/02/2022 u 14:07 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прислушкивање Катнића: Суђење oдложено јер је Перуничић болестан

Адвокат Здравко Беговић предао је суду медицинску документацију која потврђује наводе одбране

Суђење Дејану Перуничићу бившем директору АНБ-а, поводом предмета о прислушкивању Миливоја Катнића, и данас је одложено.

Разлог данашњег одлагања рочишта је то што је Перуничић болестан. Адвокат Здравко Беговић предао је суду медицинску документацију која потврђује наводе одбране везане за здравствени стање Перуничића.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво подигло је раније оптужницу против бившег Перуничића због основане сумње да је у вријеме његовог мандата прислушкивао главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

До истраге поводом овог случаја дошло је када је откривен прислушни уређај за који се сумња да је постављен крајем 2017. у кабинет главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Сумња се да је постављење прислушног уређаја одрадио службеник тајне полиције по м налогу Перуничића. Из тужилаштва раније су саопштили да су у извиђају утврдили линију која води од прислушног уређаја до мјеста за пријем сигнала.

- Постоји основана сумња да је то рађено од стране АНБ-а и да су они користили те материјале, али не знамо ко је још био конзумент тог материјала. СДТ води истрагу у овом правцу – казали су тада из СДТ-а.

Након саслушања у СДТ-у Перуничић је пуштен да се брани са слободе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:33