/ фото: Управа полиције
11/10/2021 u 10:22 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Приведен Јеленић: Напао полицајца, пронађена већа количина оружја и 3.338 метака

Р.Ј. је уз кривичну пријаву спроведен тужиоцу који је за ово лице донио рјешење о задржавању до 72 часа, казали су из полиције

Припадници подгоричке полиције су, заједно са припадницима Групе за противдиверзиону заштиту тима, а поступајући по наредби Основног суда у Подгорици, извршили претрес куће и помоћних објеката које користи, према незваничним информацијама портала Дан, Радосав Јеленић (46) у мјесту Рогами и у мјесту Радовче.

image
фото: Управа полиције

- У вршењу претреса учествовали су и службеници Директората за ванредне ситуације. Пронађен је пушкомитраљез М-84 7.9 мм, аутоматска пушка М-70 7.62 мм са осам оквира, аутомат са три оквира, пушка Маусер калибра 8 мм, пушка Застава Армс М-70 калибра 30 – 06 са оптиком, ловачки карабин М-98 калибра 8x57, пиштољ Пиетро Берета, обрушеног фабричког броја, калибра 9 мм, пиштољ Бровнинг 9мм Лугер, оптика- речено је из полиције.

Осим тога пронађено је и 14 метара спорогорећег штапина, 190 комада детонаторских каписли, цијев од пиштоља избрушеног фабричког броја, цијев од пушке избрушеног фабричког броја, стартни пиштољ, сузавац и ручни спреј са надражујућим дејством, електрична палица, заштитна гас маска, противтенковска мина, минобацачка граната, 112 штапина динамита, 40 комада привредног експлозива, 16 ручних бомби, 3.338 комада муниције различите врсте и калибра, као и резервни дјелови од пушке.

image
фото: Управа полиције

- Упознат је надлежни тужилац по чијем је налогу Р.Ј. лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, као и кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Р.Ј. је уз кривичну пријаву спроведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност, који је за ово лице донио рјешење о задржавању до 72 часа- казалчи су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:00