/ - FOTO: RTCG.ME
17/11/2021 u 11:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приведено десетак особа због нелегалне експлоатације шљунка

Овим поводом у току су саслушања у Центру безбједности Подгорица. Полиција ће након прикупљања обавјештења, списе предмета доставити тужиоцу

Подгоричка полиција је у сарадњи са Основним државним тужилаштвом у Подгорици привела више особа због сумње да су учествовали у незаконитом експлоатисању шљунка. Како је Порталу RTCG незванично саопштено из Управе полиције и тужилаштва, полиција је контролисала 12 локација - градилишта. Том приликом приведено је више пословођа и радника који су затечени на тим локацијама.

Саопштено је да су приведени на информативни разговор радници Монтенегро петрола и Пер Мара. Полиција је контролисала и предузећа Дева, Цијевна комерц и Челебић, али су они посједовали одређену папирологију која ће бити предмет провјера.

Како нам је речено, када се провјери та документација основни државни тужилац Вукас Радоњић ће цијенити доказе и одредити се уколико у поступању ових фирми постоје основи сумње да је извршено неко кривично дјело.

Овим поводом у току су саслушања у Центру безбједности Подгорица. Полиција ће након прикупљања обавјештења, списе предмета доставити тужиоцу.

Према  сазнањима портала RTCG полиција је контролисала и градилишта Бемакса, али тамо није затекла раднике. Акција се наставља , а незваничне процјене показују да је причињена вишемилионска штета.

Подсјетимо, извориште Боље сестре годинама је угрожено због ископавања шљунка из Мораче. Од 2005. до данас ниво издашности је опао за двије трећине, чиме је узгрожено санбдијевање водом црногорског приморја, што је била тема емисије Ekoviziјa на TVCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:39