/ ILUSTRACIJA: FOTO - DAN PORTAL
17/03/2023 u 09:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Priznala da je lažno prijavila muškarca za nedozvoljene polne radnje: Šest mjeseci kućnog zatvora

D.M. je u prvostepenom postupku priznala izvršenje krivičnih djela, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od M.R. da uzme pare

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici okrivljena D.M. je osuđena jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci, zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

-Navedena krivična djela okrivljena je izvršila na štetu M.R., na način što je istog lažno prijavila za krivično djelo nedozvoljene polne radnje a potom dala i lažan iskaz pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici. Dan nakon ovakvog svjedočenja, okrivljena D.M. je došla u Osnovno državno tužilaštvo navodeći da sve što je izjavila u vezi nedoličnog dodirivanja od strane M.R. nije tačno, već da je radila u kući kod njegovog tasta kojeg je po dogovoru sa njegovom ženom čuvala, pri čemu joj je oštećeni rekao da više ne dolazi na posao i da izađe iz kuće, jer se vraćala u ranim jutarnjim satima, što ga je naljutilo- saopšteno je iz Osnovnog suda.

Osuđena zbog lažnog prijavljivanja muškarca za nedozvoljene polne radnje

Nakon toga je krivična prijava protiv M.R. odbačena, a podnijet optužni predlog protiv

- D.M. Okrivljena, ranije neosuđivana, u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od oštećenog da uzme pare- navode iz Suda.

Postupajući po žalbi okrivljene, Viši sud u Podgorici je istu uvažio i presudu Osnovnog suda u Podgorici preinačio u pogledu odluke o kazni.

- Prilikom odmjeravanja kazne, drugostepeni sud je, pored olakšavajućih okolnosti na strani okrivljene, cijenio i visinu propisanih kazni za krivična djela za koja je okrivljena oglašena krivom, te iskazano kajanje i žaljenje okrivljene zbog ovakvog ponašanja i izvinjenje oštećenom, zbog čega je okrivljenoj izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u prostorijama za stanovanje u trajanju od šest mjeseci- saopšteno je iz Suda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:51