/ - фото илустрација Ж.Б.
20/10/2021 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Процесуирани због нападања пролазника и пријетње ножем малољетнику

Против Д.М. је поднијета прекршајна пријава, а за М.Г. је од стране судије за истрагу Основног суда у Никшићу одређен притвор

Полиција је у Никшићу поступила по пријави грађана од 18. октобра, да у улици Јосипа Сладеа непознато лице узнемирава дјецу прилком изласка из једне приватне образовне установе.

- На лицу мјеста је затечено и у службене просторије доведен Д.М. (52). У службене просторије приступила су и два родитеља дјеце која су се налазила у овој образовној установи и са њима је обављен разговор. Упознат је тужилац који се изјаснио да у радњама лица Д.М. нема елемената кривичног дјела. Осим тога, припадници полиције у Никшићу и неколико дана прије поменутог догађаја поступали су по пријавама грађана у односу на нарушавање јавног реда и мира и недолично понашање од стране Д.М. - речено је из полиције.

Тачније, 14. октобра телефонским путем је једно лице пријавило да га је у улици Јосипа Сладеа физички напало њему непознато лице, на начин што га је ударило стиснутом песницом у предјелу главе, након чега се удаљило са лица мјеста. 

- Истог дана још једно лице је пријавило да га је непознато лице у једном угоститељском објекту у улици Јосипа Сладеа физички напало те се удаљило са лица мјеста. Предузимајући мјере и радње из своје надлежности полицијски службеници Центра безбједности Никшић су дошли до сазнања да је оштећена лица физички напао Д.М. и он је доведен у службене просторије ради обављања разговора- истакли су из полиције.

Против Д.М. је поднијета прекршајна пријава због извршеног прекршаја физички напад из члана 10 Закона о јавном реду и миру.

- Такође, 16. октобра је дежурној служби Центра безбједности Никшић телефонским путем пријавила једна особа да је у трговински објекат у којем је запослена дошло непознато лице које јој је упутило пријетеће ријечи и пријетило јој оштрим предметом. Истога дана пријављено је непознато лице да је у једној посластичарници у улици Алексе Бацковића пријетио оштрим предметом једном малољетном лицу. Предузимајући мјере и радње у циљу идентификације лица и расвјетљавања наведених догађаја полицијски службеници су оперативним путем дошли до сазнања да се ради о лицу М.Г. (52) из Никшића, који је пронађен и доведен у службене просторије. О наведеном догађају је упознат државни тужилац у Никшићу који је наложио да се М.Г. лиши слободе због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности- појаснили су из полиције.

Након саслушања државни тужилац је донио овом лицу рјешење о задржавању до 72 сата, након чега му је од стране судије за истрагу Основног суда у Никшићу одређен притвор и он је спроведен у УИКС.

Припадници полиције у овим као и у свим осталим случајевима поступају по пријавама грађана и предузимају све мјере и радње сходно својим законским овлашћењима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:45