/ - Policija
17/06/2024 u 11:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Procesuirano više osoba zbog prosjačenja i trgovine ljudima

Policija je u okviru akcije,,Prosjak“ obilaskom lokacija i redovnim kontrolama, identifikovala i procesuirala nekoliko osoba zbog prosjačenja i trgovine ljudima.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti,,Sjever“ su u okviru akcije policije,,Prosjak“ obilaskom lokacija i redovnim kontrolama, identifikovali i procesuirali nekoliko lica zbog prosjačenja i trgovine ljudima. Policija je u Rožajama, kontrolisala A.B.(28), državljanina Kosova, koji je policiji saopštio da je doveo svoju suprugu i četvoro maloljetne djece iz Berana i ostavio u Rožajama sa namjerom da prose u gradu, nakon čega je policija na gradskom trgu locirala i identifikovala Z.K., suprugu imenovanog sa dvoje maloljetne djece starosti dvije i sedam godina, koji su zatečeni u prosjačenju - navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da nakon prikupljenih obavještenja i dokaza, državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio da se lice A.B. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima i isti je uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu na dalju nadležnost i postupanje.

- Službenici policije su istog dana, kod jednog marketa, zatekli u prosjačenju dvije osobe romske populacije, N.S. (57) i L.B. (48), koje su prilikom prikupljanja obavještenja policiji saopštile da su prosile bez prisile drugog lica, a za svoje lične potrebe. Na osnovu prikupljenih obavještenja, o pomenutom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se protiv N.S. i L.B. podnese prekršajna prijava, i iste su uhapšene i sprovedene sudiji za prekršaje u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju – Odjeljenju u Rožajama, nakon čega im je izrečena novčana kazna zbog prosjačenja - kazali su iz policije.

Uprava policije, poručuju, nastavlja sa redovnim i planskim aktivnostima na prevenciji i suzbijanju prosjačenja i trgovine ljudima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 13:09