ФОТО: МУП / - ФОТО: МУП
03/09/2021 u 06:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Продужен притвор Ивану Контићу (30), оптуженом за покушаj убиства у Новом Саду

Против Контића се у новосадском Вишем тужилаштву водила истрага због сумње да jе 24. августа 2020. у Jевреjскоj улици претукао Мандића

 Никшићанину Ивану Контићу (30), оптуженом за покушаj убиства Београђанина Миљана Мандића (28), поново jе продужен притвор, коjи може да траjе до 2. октобра.

Почетак главног претреса, међутим, jош ниjе заказан, jер, како "Новости" сазнаjу у Вишем суду у Новом Саду, jош ниjе постала правоснажна одлука о потврђивању оптужнице.

Против Контића се у новосадском Вишем тужилаштву водила истрага због сумње да jе 24. августа 2020. у Jевреjскоj улици претукао Мандића. Инцидент на улици су забиљежиле камере видео-надзора, а снимак се касниjе поjавио на друштвеним мрежама.

Приликом саслушања у тужилаштву, Контић jе, како сазнаjемо, негирао кривицу и тврдио да jе био први нападнут. Одговараjући на питања у вези са сумњама за коjе се терети, он jе тврдио да jе снимак надзорних камера исјечен и да jе jавности приказан само дио догађаjа.

Контић jе тада jош истакао да ни у jедном моменту ниjе имао намјеру да убиjе оштећеног, како jе то представљено у jавности и што му се ставља на терет.

По међународноj потерници, коjа jе за њим била расписана, Контић jе ухапшен 11. октобра прошле године у Подгорици у изнаjмљеном стану. Он jе два мјесеца касниjе изручен нашим правосудним органима, а на саслушању пред судиjом за претходни поступак jе тврдио да ниjе побјегао из Србиjе, већ да jе у Црну Гору отишао прије било каквог покретања поступка против њега, да посјети родитеље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:36