/ - SRđAN BOLJEVIC
09/05/2023 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Produžen pritvor Saši Čađenoviću

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, donijelo je Rješenje za produženje pritvora za još mjesec, odnosno do 09. juna 2023. godine

Vrhovni sud produžio je pritvor okrivljenom specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću još mjesec dana. Čađenović je uhapšen u decembru prošle godine po nalogu Specijalnog poloicijskog tužilaštva (SDT), a na teret mu se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, donijelo je Rješenje za produženje pritvora za još mjesec, odnosno do 09. juna 2023. godine.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice Vijeća i sutkinja dr Vesne Vučković i Milenke Seke Žižić kao članica Vijeća, okrivljenom S.Č. je produžilo pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a, stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, po pritvorskom osnovu iz člana 175, stav 1, tačke 1 i 2 Zakonika o krivičnom postupku. Po ovom Rješenju pritvor može trajati do 09. juna 2023. godine do 08:30 časova - navodi se u saopštenju.

Čađenović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je u drugoj polovini 2020. do 2022. godine postao član kriminalne organizacije "kavački klan“.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka - saopšteno je ranije iz SDT-a.

Tada su naveli  da se sumnja da je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:06