/ - PHOTO BY SEBASTIAN POCIECHA ON UNSPLASH
30/07/2022 u 10:49 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prst mafije na "obaraču" i iz zatvorske ćelije: Zidine nisu prepreka za planiranje likvidacija

Tako su, kako se sumnja, na meti bili vođe klanova, istaknuti članovi kriminalnih organizacija ali i predstavnici sudske i policijske vlasti

Djelovanje crnogorskih klanova se, kako se čini, u odnosu na protekle godine, na ulicama svelo na minimum....Istaknuti "igrači" podzemlja su uglavnom iza ršetaka ili u bjektvu...padaju veliki tovari droge i uspješno se sprovode policijske akcije velike razmjere. Međutim, može se reći da su se njihova djelovanja zbog toga premjestila iza zatvorskih zidina....Toliko daleko su odmakli pripadnici mafijam, da su neke od likvidacija, prema navodima istraga, pripremali  iz zatvorskih ćelija.

Затворске зидине нису препрека: Робија корак до моћи и доказивање мафијашким шефовима

Tako su, kako se sumnja, na meti bili vođe klanova, istaknuti članovi kriminalnih organizacija ali i predstavnici sudske i policijske vlasti.

Vukotić meta i unutar spuškog zatvora?

Crnogorska policija uhapsila je prekjuče u Budvi, zatvorskog službenik koji se  sumnjiči da je odavao informacije "kavačkom klanu". 

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage zbog toga su procesuirani i  Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Mujović, Filip Knežević, Ratko Žvković i Lukač Vladan.

Akcija UIKS: Zvicer, Kašćelan, Mujović i ekipa sa zatvorskim policajcem planirali ubistvo Vukotića

Ova grupa se, prema istrazi policije, dovodi u vezu sa planiranjem ubistva vođe škaljarskohg klana Jovice Vukotića. Provjerava se da li je vrijeme izvršenja trebalo da bude baš onda kada je on prije par godina bio sproveden u spuški ZIKS.

Beograd: Pokušaj trovanja Vukotića u zatvoru

Podsjećamo, prema navodima medija, Jovanu  Vukotiću su  2020. godine, pokušali da sipaju otrov u hranu,  koju mu je žena dostavljala  dok je bio u zatvoru.

Supruga Vukotića prijavila je policiji muškarce koji su se inače predstavili kao policajci i tražili od nje da joj pokaže šta ima u torbi. Sumnjive muškarce obučene u policajce prijavila je žena koja Vukotiću dostavlja hranu.

Navodno, nju su, kada je izašla iz taksija, presreli muškarci koji su tražili da im pokaže šta nosi u kesi.Ona, međutim, toga dana nije nosila hranu, već lične stvari, odnosno garderobu.

Na "zatvorskom" nišanu i Zvicer, Kašćelan, Belivuk i Miljković

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je ranije da je spriječeno više likvidacija. Većina njih, kako istraga sumnja, planirana je iz zatvora.

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Шкаљарци планирали да "одеру" Беливука и Миљковића, "метак у главу" па бјекство у шуму

Prema nezvaničnim informacijama, Specijalno tužilaštvo tereti Janka Vukadinovića da stoji iza planiranih likvidacija koja su trebale da budu izvršene u Podgorici i Tivtu.  

U Tivtu su, kao je istraga utvrdila, trebali da budu ubijeni Veljko Belivuk i Marko Miljković,. U Budvi je pripremana likvidacija Marka Ljubiše Kana, za šta se terete uhapšeni srpski državljani Lazar Ilić i Strahinja Savić, dok organizator te kriminalne grupe nije identifikovan. 

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Шкаљарци организовали више група које су мотриле на Кашћелана, „поуздани извор“ јавио за одлагање суђења

Takođe, jedna od istraga dovela je do spriječene likvidacije istaknutih vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, za šta takođe postoji sumnja da je planirana  preko komunikacije sa osobama koje se nalaze u zatvorskim ćelijama.

Na meti tužioci, sudija i policija

Podsjećamo, prema navodima policije uhapšeno je šest članova grupe  Stefana  Đukića, koji je osumnjičen za ubistvo Jovana Klisića i pokušaj ubistva Radoja Zvicera.

"Шкаљарци" планирали ликвидацију, па обилазили и породичну гробницу мете

Ova kriminalna organizacija se sumnjiči da je pripremala likvidacije visokih policijskih funkcionera i specijalnog državnog tužioca. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su pripadnici škaljarskog klana a policija provjerava da li su oni pripremali više likvidacija među kojima i navodno likvidaciju Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića.

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

Navodno su mete bili i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović njegovog sina Petar Lazivić službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.Oni su navodno mjesecima pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković zbog predmeta u kojem je upravo Stefan Đukić provoptužen za ubistvo Jovana Klisića.

(ВИДЕО) СДТ: Ђукић планирао да "ошега и заливади" Чађеновића и Катнића, а суткињи да "поломи" кости

Prema navedenim sumnjama istrage, ni zatvorske zidine nisu prepreka za kriminalne obračune... 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 19:51