Основни суд, Бијело Поље / М.Н.
26/04/2022 u 11:18 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Првостепена пресуда због напада на полицајце: Бјелопољцу рад од 360 сати у јавном интересу

Према оптужници, С.Ш. је 31.12.2021. године, око 14.45, напао службенике Центра безбједности Бијело Поље Л.В., Ш.Е., М.М. и В.М. у вршењу послова јавне безбједности

Основни суд у Бијелом Пољу осудио је у првостепеном поступку С.Ш. из тог града на казну рада у јавном интересу у трајању од 360 часова због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности. Казну ће извршити за вријеме од шест мјесеци, с тим што не може бити дужа од 60 часова у току једног мјесеца.

Према оптужници, С.Ш. је 31.12.2021. године, око 14.45, напао службенике Центра безбједности Бијело Поље Л.В., Ш.Е., М.М. и В.М. у вршењу послова јавне безбједности – привођење због нарушавања јавног реда и мира и ради легитимисања и утврђивања идентитета.

– Након што су га оштећени увели у службено возило, он је упутио ријечи пријетње: "Кога ви приводите, п**** једне? ***** вам мајку, скините униформе, па да се побијемо! Сјутра ћу да вас сретнем и да вас побијем ко пашчад! Имам аутомат и пиштољ кући, има све да вас побијем, запамтићете ви мене крваво". Те пријетње је више пута поновио, при чему је био свјестан свога дјела и његове забрањености и хтио његово извршење, чиме је извршио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности – наводи се у оптужници.

У завршној ријечи окривљени је казао да му је жао ако се неко осјетио угроженим због нечега што је рекао или урадио. Навео је да је сагласан да га суд, уколико нађе да је крив за предметно кривично дјело, осуди на казну рада у јавном интересу.

– Цијенећи проведене доказе, како појединачно, тако и у њиховој међусобној повезаности, и доводећи их у везу са одбраном окривљеног, суд је на несумњив начин утврдио да је окривљени учинио кривично дјело које му је стављено на терет – наводи се у првостепеној пресуди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:58