/ Фото: Дан
31/05/2021 u 13:32 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПзП: Одлука да се одбаци оптужница против Стијеповића је доказ да је Ђукановић уништио институције

Без радикалних резова нема правне државе и правде, поручује из Медојевићеве партије

Одлуком Вишег суда да се одбаци оптужница против високог функционера ДПС Славољуба Стијеповића за прање новца је најбољи показатељ како је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић уништио институције система и да оне, без радикалних резова, нијесу у стању да обезбиједе правну државу и правду, саопштили су из Покрета за промјене.

- Пред очима домаће и свјетске јавности, посматрали смо сцене како Стијеповић узима коверту са скоро 100.000 еура које је добио од професора Душка Kнежевића за потребе куповине гласова по Зети за ДПС. Из исказа професора Kнежевића добили смо његово признање ове трансакције, као и информације да је ову трансакцију Тајновидац са Галапагоса покушао да лажно представи као доказ против Предсједника ПзП у монтираној оптужници за лажно прање новца - наводе из ове партије, на чијем је челу Небојша Медојевић.

Kако додају, саслушани су и активисти ДПС-а из Зете који су признали да су примили новац.

- И опет је Виши суд одбацио по други пут оптужницу. У лажном контираном случају против групе функционера и активиста ДФ-а, исти Виши суд је потврдио срамотну оптужницу против Предсједника ПзП у којој тужилац није прихватио ниједан доказ, ниједан од преко 60 свједока није поменуо ниједну радњу или чињеницу која потврђује наводе оптужнице. Тајновидац је противуставно и противзаконито уз подршку судија Вишег суда, на правди Бога, држао Мома Николића, зидара из Kотора, Дејана Вујисића  и Жељка Шћепановића у истражном затвору не би ли од њих добио лажно признање за измишљотине које је написао у оптужници - тврде у ПзП-у.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:04