/ Вукас Радоњић - фото: Иван Петровић
30/06/2021 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радоњић: Неистинити наводи Ђељошаја да су тужиоци тражили да угоститељи свједоче против њега

Како је казао, ОДТ у Подгорици, је у овим као и у свим другим предметима, поступало по Уставу и закону

Основно државно тужилаштво у Подгорици негира наводе окривљеног Ника Ђељошаја, предсједника Општине Тузи, саопштене након састанка са америчким конгресменом Торесом, које су пренијели штампани и електронски медији у Црној Гори,  да је, у поступцима поводом догађаја од 24. и 25. фебруара 2021. године, у Тузима, поступало са „ политичким и антиалбанским мотивима“.

- Посебно су неистинити наводи да су државни тужиоци захтијевали од тада осумњичених лица - угоститеља да „свједоче“ против окривљеног предсједника Општине, „а као услуга да им се не суди“. Напротив, Основно државно тужилаштво у Подгорици, је у овим као и у свим другим предметима, поступало по Уставу и закону, те предузело кривично гоњење због основа, а касније и основане сумње да је предсједник Општине учинио кривично дјело позивање на отпор, а поједини угоститељи из Тузи кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести- саопштио је тужилац портпарол Вукас Радоњић.

По оптужним предлозима, како је навео, поднијетим против 15 лица, Основни суд у Подгорици је донио осуђујућу пресуду у односу на седам окривљених лица,. Протв осам окривљених кривични поступак у току, а по оптужном предлогу против предсједника Општине Тузи главни претрес је заказан, чиме је почео и кривични поступак против њега.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:08