/ - FOTO: LUKA RADUNOVIć - FACEBOOK
05/12/2023 u 09:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radunović: Optužnica odbačena, namještaljka SDT-a dokazana

Uz želju da se nikome više u Crnoj Gori ne dogodi da nevin bude optužen ili uhapšen zbog svojih političkih stavova, idemo dalje, zaključuje Radunović.

Luka Radunović, jedan od optuženih u predmetu protiv Nebojše Medojevića, oglasios e povdom jučerašnjeg poteza Tužilaštva, kojim je pred završne riječi odustalo od krivičnog godnjenja svih 12 optuženih za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

-Danas je, više od 6 godina nakon mog politički motivisanog hapšenja i nakon preko 70 održanih ročišta u Višem sudu, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ODUSTALO od optužnice koju je protiv mene i ostalih "osumnjičenih" podigao bivši SDT Milivoje Katnić 2017. godine - naveo je Radunović na svom Fejsbuk profilu.

(VIDEO) Suđenje Medojeviću i grupi: Tužilaštvo odustalo od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije

- Za one koji nisu upoznati sa ovim slučajem ili nisu iz Crne Gore, radi se o montiranoj optužnici koju je korumpirano Specijalno državno tužilaštvo, kao udarna pesnica diktatorskog režima DPS-a koji je Crnom Gorom vladao do 2020. godine, pokrenulo protiv mene i još 11 osoba koje su radile na marketinškoj kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine. Podsjetnika radi, za "krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije" i "produženog krivičnog djela pranje novca", za koja sam bio optužen, zaprijećena je zatvorska kazna u trajanju od 8 ili više godina, a moja jedina krivica bila je u tome što sam sin poslanika, jednog od čelnika tada najjačeg opozicionog saveza, Demokratskog fronta - navodi on.

Dodaje da je činjenica da je ovo prvi slučaj od osnivanja SDT-a, da je ova institucija odustala od optužnice koju je sama podigla (bez izvođenja ikakvih novih dokaza u moju korist u međuvremenu), jasan je pokazatelj da je u pitanju potpuno politički motivisana izmišljotina.

-Kako se ne bi desilo da neki budući tužilac po nečijem naređenju ponovo krene da zagorčava neke druge mlade živote, ja pozivam nadležne institucije da procesuiraju i najstrože kazne Milivoja Katnića i njegovu zamjenicu, specijalnu tužiteljku Lidiju Vukčević, zbog svog sramnog učešća u namještanju ovog postupka i unižavanju funkcije koju su obavljali - smatra on.

Ističe da je mnogo je neprijatnosti, krupnih i sitnih, vidljivih i nevidljivih problema, meni i mojoj porodici nanio ovaj postupak (u kome je, vjerovali ili ne, prošla cijela petina mog života), ali o njima neću pisati, jer smo iz svega izašli iskusniji, mudriji i jači nego prije.

- Uz želju da se nikome više u Crnoj Gori ne dogodi da nevin bude optužen ili uhapšen zbog svojih političkih stavova, idemo dalje - zaključuje Radunović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:36