Radulović / Foto: DAN
03/02/2023 u 06:33 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ranko Radulović ostaje u pritvoru

Nikšićanin opumnjičen zbog ugrožavanja sigurnosti advokata Srđana Lješkovića

Vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Nikšiću uvažilo je žalbu advokata Save Кostića i pustilo iz pritvora Željka Matijaševića, koji se zajedno sa Rankom Radulović tereti za ugrožavanje sigurnosti advokata Srđana Lješkovića, ali putem pomaganja.

Njemu je, kao i Raduloviću, nakon isteka tužilačkog zadržavanja bio određen pritvor po pritvorskom osnovu.

Postupajući po žalbama, vijeće je preinačilo rješenje sudije za istragu i Matijaševića pustilo da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Кako se navodi u rješenju, osnovana sumnja da je osumnjičeni Matijašević izvršio krivično djelo proizilazi iz spisa, prvenstveno iz iskaza oštećenog Lješkovića, koji navodi da mu je 25. januara ove godine osumnjičeni Radulović prijetio dok se nalazio u "mercedesu" kojim je upravljao osumnjičeni Matijašević.

Oni su kroz naselje Кočani pratili "audi", kojim je upravljao svjedok Ž.M. a u kojem je na mjestu suvozača bio Lješković.

– Prilikom dolaska ispred kuće oštećenog, osumnjičeni Radulović Ranko, iz ležećeg položaja, u kojem se nalazio na suvozačevom sjedištu, u kojem prethodno nije bio vidljiv, ispravio se držeći u ruci predmet nalik na puščanu cijev, koji je usmjerio ka oštećenom Lješkoviću, koji je prethodno bio izašao iz vozila, zbog čega je kod Lješkovića, kada je ugledao predmet, bila prisutna reakcija na licu u vidu "izbezumljenog" pogleda, a koji se iz bojazni za svoju bezbjednost sakrio iza vozila Mandić Živka. Na ovaj način je osumnjičeni Matijašević pomogao osumnjičenom Radulović Ranku, kojem je stvorio, odnosno obezbijedio uslove za izvršenje krivičnog djela. Cijeneći sadašnje okolnosti koje se odnose na činjenicu da su svjedoci Ž.M. i M. P. saslušani u izviđajnom postupku 31. januara 2023. godine, stekli su se uslovi da se Matijaševiću pritvor ukine, budući da je otpao pritvorski osnov po kojem mu je određen pritvor – navodi se u rješenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 09:43