полиција на лицу мјеста / - илустрација
29/04/2022 u 20:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расвијетљени случајеви у Улцињу и Бару: Малољетници осумњичени за пријетње и лажне пријаве

Полиција је претходно обавијештена од стране НЦБ Интерпол Вашингтон да је на „Гоогле” блогу сајту непозната особа навела да је нео нациста и да планира да почини масовну пуцњаву у основној школи

Идентификована је особа која је 21. априла објавила на једном блог сајту пријетњу по безбједност дјеце и запослених у Основној школи „Маршал Тито“ у Улцињу, те је против те особе поднијета кривична пријава државном тужиоцу у Специјалном државном тужилаштву, саопштено је из Управе полиције.

 - Полиција је претходно обавијештена од стране НЦБ Интерпол Вашингтон да је на „Гоогле” блогу сајту непозната особа навела да је нео нациста и да планира да почини масовну пуцњаву у основној школи, уз позив за придруживање локалним нацистима - наводе из они.

По добијеном обавјештењу службеници Управе полиције обавијестили су Специјалног државног тужиоца и предузели су мјере и радње у циљу провјере изнијетих пријетњи, извршен је обилазак школе и о потенцијалним пријетњама упозната је управа школе.

 - Такође, извршен је и противдиверзиони преглед просторија школе, фискултурне сале и дворишта, којом приликом није установљено присуство експлозивних и радиоактивних материја, нити опасних и запаљивих предмета - додају они.

Осим тога, како додају, полицијски службеници су идентификовали и особу које је 27. априла, путем електронске комуникације упутила мејл пријетеће садржине на службену адресу Основне школе „Мркојевићи“ у Бару, а у којој је навела да се у наведеном објекту налази бомба, те је против ове особе поднијета кривична пријава државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бару.

 - У оба случаја се ради о малољетним лицима - додају из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:50