/ - FOTO. UPRAVA POLICIJE, TVITER POLICIJA, ILUSTRACIJA
05/10/2023 u 09:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RCB Jug: Za pet dana alkotestirano 1.176 vozača

Policija apeluje na građane da poštuju propise Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kako ne bi ugrozili svoj život, kao ni živote drugih učesnika u saobraćaju

Iz Uprave policije Crne Gore saopštili su da je na teritoriji nadležnosti RCB Jug za pet dana alkotestirano 1.176 vozača. Kontrola je vršena u periodu od 28. septembra do 3.

- U toku navedenog perioda, na teritoriji koju svojom nadležnošću obuhvata RCB „Jug“, alkotestirano je 1.176 vozača. Tom prilikom je 67 vozača zatečeno da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, a njih 19 je lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1 gr/kg. Podnijete su 84 prekršajne prijave i izdata su 642 prekršajna naloga - navode u saopštenju iz Uprave policije.

Dodaju da će policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ nastaviti da sprovode aktivnosti iz svoje nadležnosti, sa ciljem preventivnog djelovanja na uzročnike saobraćajnih nezgoda, a naročito onih sa najtežim posljedicama.

- Takođe, apelujemo na građane da poštuju propise Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kako ne bi ugrozili svoj život, kao ni živote drugih učesnika u saobraćaju - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:24