Игор Рмандић / - Портал Дан
07/06/2022 u 12:06 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Рмандић: Синдикат има годишњи прилив од милион и по еура а нема пара за стамбене кредите

Као кривца видимо само једног човјека који је десетак и више година на челу нашег синдиката а који ништа није урадио да поправи наш социо-економски положај

У знак протеста против досадашњег начина вођења и функционисања синдиката, полицијски службеници окупили су се испред просторија синдиката у Загоричу како би господину Младену Шушкавчевићу и на тај начин поручили да треба да оде са функције јер 4.500 полицајаца не могу и не смију бити талац једног човјека и његове самовоље.

Окупити полицију у оволиком броју је заиста импозантно. Хвала вам што сте дошли, јер окупити полицију у оволиком броју је заиста успјех, казао је Игор Рмандић, члан ГО Синдиката полиције и предсједник СО Граничне полиције Херцег Нови.

- Хвала вам што сте дошли да покушамо да се заједно изборимо за своја права. Желим да нагласим да Синдикат Управе полиције не може да функционише на начин као што је и до сада функционисао. Може, али на штету. Надам се да то није интерес никога од нас као ни наших породица које би требале да буду најважнија ствар у животу - казао је Рмандић.

Истакао је да је много проблема са којима се суочавају, и за те проблеме имају само једног кривца.

- Као кривца видимо само једног човјека који је десетак и више година на челу нашег синдиката а који ништа није урадио да поправи наш социо-економски положај. Сви знате да вам је плата смањивана четири-пет пута, укидани су нам различити додаци, Синдикат никада није нашао за сходно да нам се обрати, да изађе са захтјевом да се ти додаци врате- наводи Рмандић.

Синдикат полиције: Полицајци не смију бити таоци једног човјека, тражимо хитну смјену Младена Шушкавчевића

Истиче да је највећи проблем прилив финансијских новчаних средстава у касу синдиката.

- Ми смо синдикат чији чланови највише издвајају у држави Црној Гори, а можда и у окружењу. На мјесечном нивоу укупно четири одсто укупно од своје зараде - два посто за Стамбени фонд и два посто за чланство. Овај синдикат има годишњи прилив близу милион еура. Ако рачунамо прилив од повраћених позајмица, значи за годину дану вратимо све оно што смо узели, то је још 500 хиљада. Дакле укупни прилив синдиката на годишњем нивоу је милион и петсто хиљада еура - тврди предсједник СО Граничне полиције Херцег Нови.

Истиче да они у овом тренутку немају новац да подијеле полицајцима за стамбене кредите, већ морају да се задуже код пословне банке са одређеном затезном каматом, коју касније отплаћују.

Подсјетимо, они су позвали тужилаштво и друге државне органе да што хитније почну контролу рада Синдиката Управе полиције и испитају бројне наводе о злоупотребама.

- Сигурни смо да их чека не мали посао. Такође, очекујемо да тужилаштво предузме активности у вези до сада поднесених пријава и вјерујемо да ти предмети неће бити склоњени на дно неке фиоке гдје ће скупљати прашину.

Уважавајући и цијенећи спремност министра Аџића да нам помогне у рјешавању нагомиланих проблема који се тичу стандарда полицијских службеника, нудимо нашу несебичну сарадњу и кооперативност. Сматрамо да само заједничким напорима можемо побољшати положај полицијских службеника и вратити углед овој часној али изузетно опасној и одговорној професији. Партнерским односом синдиката и послодавца, континуираним радом и заједничким напорима можемо постићи много. Рука сарадње са наше стране је искрено пружена - поручили су незадовољни полицајци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:03