/ СПУШКИ ЗАТВОР - ФОТО: Ж.Б.
12/12/2021 u 21:55 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рогановић признао да је носио пиштољ и седам метака

Осуђен је споразумом о признању кривице на четири мјесеца зутвора

Рогановић Мирко био је осуђен је због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја на четири мјесеца затвора.Он је са Основним државним тужилаштвом Цетиње, односно државном тужитељком Сањом Радуновић, склопио споразум о признању кривице 7. октобра. ове године.

-Окривљени Р.М. признаје да је 08. јуна 2021.године, око 00,05 часова, на раскрсници магистралних путева Цетиње- Будва-Подгорица, у Ц., противночлану 28 ст.1 Закона о оружју, којим је прописано да се оружје категорије »Б« не смије носити нити преносити без важеће исправе о оружју, те противно члану 33 ст.1 истог Закона, којим је прописана забрана ношења оружја на јавном мјесту, као сувозач у путничком моторном возилу, којим је крећући се из правца П. у правцу Ц., управљала К.М. из Цетиња, на јавном мјесту, код себе, иза појаса панталона, носио  пиштољ марке »ЦЗ«, модел 70, калибра 7,65 мм,у којем се налазио оквир са седам комада муниције калибра 7,65 мм, за које ватрено оружје и муницију није посједовао важећуисправу о оружју- наведено је споразумом.

Тако је признао да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја из члана 403 став 1. Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:19