foto: Ilustracija
11/05/2023 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ronioca usmrtio propeler, policija traga za osobom koja je upravljala plovilom

Nepuna četiri sata nakon što su njegovi prijatelji prijavili nestanak, beživotno tijelo ronioca pronađeno je oko 17 časova u ulcinjskom akvatorijumu

Rezultati obdukcije tijela dvadesetosmogodišnjeg mladića A.S. iz Sutomora, čiji je život juče tragično okončan dok je ronio u ulcinjskom akvatoriju, potvrdili su da je smrt nastupila usled zadobijenih povreda od propelera plovila.

To je potvrđeno Primorskom portalu u tužilaštvu. Iz policije su za Primorski portal kazali da tragaju za osobom koja je upravljala plovilom, a potražuju i plovilo.

U rasvjetljavanju misteriozne okolnosti pod kojim je nastadao ronilac na dah  dok je bio u ribolovu, možda će koristiti kamere koje su izuzete.   

Nepuna četiri sata nakon što su njegovi prijatelji prijavili nestanak, beživotno tijelo ronioca pronađeno je oko 17 časova u ulcinjskom akvatorijumu.

Ulcinj: Iz vode izvučeno beživotno tijelo ronioca

Nestanak A.S. prijavili su prijatelji juče u 13.40 sati. On je nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju. Na tijelu su vidljive povrede, kazao je novinarima pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Pronađena je puška koju je koistio nastrdalai ronilac, ali fali kamera za koju njegovi prijatelji navode da je imao.

Za A.S. tragali su pripadnici UPSUL-a, Sektora granične policije, prijatelji nastadalog ronioca.

Kako je potvrdio Lukšić, nakon kratke pretrage juče oko 16.30 časova, od Velike plaže do Ulcinja, ronilac je uočio blizu pristaništa beživotno tijelo sa povredama koje je izvađeno iz mora u 17.00 časova.

- Vozilo koje je koristio bilo je parkirano blizu plaže. Pomorsko operativni centar je započeo koordinisanu akciju traganja i spašavanja. Odmah je upućen spasilački čamac SAR-1 ka Velikoj plaži. U pretragu su bili uključeni i građani, i ronioci Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, kao i pripadnici Sektora granične policije koja je upotrebila dron, naveo je Lukšić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 01:28