Расвијетљена крађа (илустрација) / - Гугл
18/11/2023 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rožaje: Uhapšen zbog napada na dva policijska službenika

Tokom privođenja, u policijskoj stanici, D.F, koji je bio u alkoholisanom stanju, nanio je povrede policajcima, kojima je ukazana ljekarska pomoć u HMP u Rožajama

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever", Odjeljenja bezbjednosti Rožaje uhapsili su Rožajca dvadesetpetogodišnjeg  D.F.zbog napada na dva policijca.

Do napada je došlo prilikom kontrole vozača, D.F. u ulici Maršala Tita, saopštavaju iz Uprave policije. 

- Oni su namjeravali kontrolisati vozača koji je upravljao vozilom marke "VW golf". On je (D.F.) tom prilikom, kroz otvoreni prozor vozila uputio više riječi uvredljive sadržine službenicima policije, a nakon toga, više puta "startovao" pomenutim vozilom, kojom prilikom se i sam zaustavio ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Rožaje - objašnjava se u saopštenju UP.

Rošajac je kontrolisan od strane policijaca i tom prilikom je utvrđeno da je riječ o licu D.F. (25). On je tada nastavio sa upućivanjem uvredljivih riječi, ali i riječi prijeteće sadržine, u vidno alkoholisanom stanju.

Prilikom kontrole oglušio se na upozorenja i naređenja službenika policije da postupi, što je odbio, a nakon što je doveden u službene prostorije odbio je i da se povrgne alkotestiranju, kao i ljekarskom pregledu.

- Nakon što mu je saopšteno da će biti lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pružio je aktivni otpor prema službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, te su tada upotrijebljena sredstva prinude radi savladavanja, a prilikom dovođenja ovog lica do prostorija za zadržavanje on je napao policijske službenike i nanio im povrede, te im je nakon izvršene službene radnje ukazana prva ljekarska pomoć u HMP u Rožajama.

- Nakon prikupljenih obavještenja od svih lica, sa cjelokupnim događajem upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da u radnjama D.F. postoje elementikrivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti navodi se u saopštenju.

D.F. je lišen slobode i u zakonskom roku priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.Određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:57