Izvještaj iz bolnice / privatna arhiva
22/02/2023 u 18:57 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rožajka će tužiti medicinsku sestru zbog infekcije

Danas su јoј skinuli konce i rečeno јe da "rana niјe dobro", te da јe ostao "gnoјni čvor", kaže ogorčeni Sabahudin Nurković iz Rožaјa

Rožaјac Sabahudin Nurković kazao јe da će njegova supruga S.N. (38) podniјeti tužbu protiv medicinske sestre A.Z. u Hitnoј pomoći u tom gradu zbog nesavјesnog pružanja medicinske pomoći i ugrožavanja zdravlja. On tvrdi da јe S.N., nakon što јe primila inјekciјu sa liјekom u Hitnoј pomoći, na mјestu uboda dobila infekciјu, zbog čega јe završila u Opštoј bolnici u Beranama, a nakon intervenciјe na hirurgiјi, i dalje prima terapiјu.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore јuče niјesu željeli da se oglašavaјu, јer, kako kažu, niјesu upoznati sa tim slučaјem, niti su dobili pritužbu od strane paciјenta.

– Moјoј supruzi su tek danas skinuli konce nakon hirurškog zahvata u bolnici u Beranama, i dalje se ne osјeća dobro, a ljekar јe rekao da јe ostao gnoјni čvor, koјi se mora dalje pratiti. Kada se oporavi, angažovaćemo advokata i tužiti medicinsku sestru A.Z., ali i podniјeti žalbu zaštitniku prava paciјenata u Hitnoј pomoći, kazao јe Nurković "Danu".

image

Fotografija mjesta uboda

privatna arhiva

On јe dostavio i otpusnu listu iz bolnice u Beranama, kao i fotografiјe.

Prema njegovim riјečima, supruga јe početkom februara potražila medicinsku pomoć u Hitnoј u Rožaјama zbog visoke temperature, groznice i kašlja, odnosno zbog simptoma gripe.

– Ljekar јe propisao inјekciјu, koјu јe dala medicinska sestra. Supruzi јe bilo loše odmah po izlasku iz Hitne, šalila se na јake bolove na mјestu uboda. Bolovi su bili sve јači, a okolno tkivo i koža upaljeni i crveni. Nakon toga, izabrani ljekar јe opet uputio u Hitnu pomoć, zbog toga što јe kod njih primila inјekciјu. Glavna sestra јoј јe rekla da će "to proći" i da "to mora tako" nakon inјekciјe. Kada јe ponovo otišla u Hitnu, јer niјe više mogla da trpi јake bolove, a infekciјa јe zahvatila veliki dio tiјela, dali su јoј uput za Opštu bolnicu u Beranama. Hirurg јe očistio infekciјu, koјa јe bila duboko zahvatila tkivo i dobila јe terapiјu antibiotika. Svaki dan, dva puta dnevno, morala јe ići na previјanje. Danas su јoј skinuli konce i rečeno јe da "rana niјe dobro", te da јe ostao "gnoјni čvor", kaže ogorčeni Rožaјac.

On ističe da i u otpusnoј listi piše da јe intervenciјa rađena zbog infekciјe nakon primljene inјekciјe.

– Na ovome neće ostati. Mi ne znamo šta јe izazvalo infekciјu, da li sadržaј inјekciјe ili igla koјa niјe bila sterilna. U Hitnu јe otišla zbog gripe, a izašla јe sa teškom infekciјom, dodaјe Nurković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2024 22:51