/ - ТЕЛМАН ИСМАИЛОВ/ - ДАН
17/11/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија тражи да ЦГ укине азил Исмаилову: Оптужен за убиство

Захтјев је упућен министарствима унутрашњих послова и правде Црне Горе, а у њему се наводи да се Русија не слаже са одлуком Црне Горе да одобри азил бизнисмену

Канцеларија руског државног тужилаштва упутила је захтјев Црној Гори за поништавање одлуке о давању азила бизнисмену Телману Исмаилову, јављају агенције преносе мeдији.

Добио азил у Црној Гори: Азербејџански милијардер Телман Исмаилов пуштен из притвора

Исмаилов се у Русији тражи због оптужби за убиство.

Захтјев је упућен министарствима унутрашњих послова и правде Црне Горе, а у њему се наводи да се Русија не слаже са одлуком Црне Горе да одобри азил бизнисмену, саопштила је канцеларија тужилаштва, а преноси руска агенција TAS S.

Русија затражила од Црне Горе изручење милијардера који се сумњичи за два убиства

Руско тужилаштво је саопштило да Црна Гора још није одговорила на захтјев за изручење Исмаилова ради суђења по оптужби за отмице, убиство и трговину оружјем, који је послат 7. октобра.

На основу извјештаја медија, Министарство унутрашњих послова Црне Горе је 22. октобра одобрило азил Исмаилову, закључује се у саопштењу канцеларије руског тужилаштва.

Осумњичен за организацију два убиства: Милијардер из Азербејџана тражи политички азил у ЦГ

Русија га тражи због три убиства

Подсјетимо, милијардер је ухапшен 1. октобра у Подгорици, а за њим је Русија расписала потјерницу, због тога што је, како се сумња, повезан са организацијом убиства два бизнисмена на подручју Русије. Њему је у Подгорици одређен и притвор од 30 дана.

Како је писао портал Crime Russia, који се бави вијестима из криминала у тој земљи, Исмаилов је након бјекства из Русија намјерно изабрао Црну Гору, која га је тада „штитила од изручења руским властима”.

У Подгорици ухапшен милијардер Телман Исмаилов по руској потјерници

Тада су Дневне новине Дан пренијеле писање тог портала, гдје се наводи да је Исмаилов власник луксузног комплекса у турској Анталији – „Мардан Палас”, најскупљег хотела у Европи чија је градња коштала преко 1,5 милијарди долара.

Исмаилов се потраживао у Русији због покушаја убиства поп пјевача Аврама Русоа у ноћи између 18. и 19. августа 2006. године.

Непознате особе тада су пуцале из калашњикова на аутомобил којим је у једној московској улици управљао познати пјевач. Русо је тада тешко рањен, али је успио да побјегне убицама. То је био други напад на њега, а претходно је био и киднапован.

Московско тужилаштво отворило је тада кривични случај покушаја убиства (чланови 30 и 105 Kривичног закона Руске Федерације).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:24