Dalibor Šaban: Policija stigla tri minuta po prijavi / - TV VIJESTI
14/08/2022 u 00:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaban: Policija je stigla za tri minuta i obezbijedila mjesto događaja

Ako su uspjeli za kratko vrijeme da osiguraju lice mjesta, da zaštite građane od počinioca, teško je da neko može iznijeti stav da policija nije na vrijeme reagovala - kazao je Šaban

Načelnik odjeljenja bezbjednosti Cetinje Dalibor Šaban demantovao je u subotu uveče navode da policija nije blagovremeno reagovala prilikom pucnjave na Cetinju u kojoj je Cetinjanin Vuk Borilović ubio deset sugrađana, među kojima i dvoje djece i na kraju i sam stradao.

Šaban je rekao je da je policija stigla na lice mjesta tri minuta po primljenoj prijavi o pucnjavi i da je za kratko vrijeme uspjela da osigura mjesto događaja i zaštiti građane.

Načelnik je opisao da je policija u 15.30 dobila dobila prijavu da je u Medovini došlo do pucnjave, a da je Borilović krvavi pir počeo sedam minuta prije toga, ali da se i to mora precizno utvrditi.

- Odmah nakon prijave, za tri minuta, policija je došla na lice mjesta. Predvodio ij je dežurni starješina i odmah je pristupljeno provjeri navoda. Prilikom prilaska V.B. je odmah upotrijebio vatreno oružje koje je na direktan način ugrožavalo živote policajaca i građana. Službenici su uzvratili iz vatrenog oružja i tom prilikom je jedan od njih zadobio povrede glave. Izviđajne radnje ukazuju da je jedan projektil teško ranio izvršioca, a postoji sumnja da je od posljedica tog projektila i stradao - rekao je Šaban za TV Vijesti.

Prema njegovim riječima, policija je preduzela sve radnje da obezbijedi mjesto događaja iz dva razloga.

- Radi dolaska specijalizovane jedinicie obučene za najsloženije sitaucije i da zaštiti građane koji su nakon pucnjave bili u blizini. Ono što je otežavajuće je sama karakteristika terena. U tom naselju je mnogo kuća koje su na maloj udaljenosti i izvršilac je koristio poluautomatsku, lovačku pušku koja je po karakteristikama upravo za te uslove opasna - rekao je Šaban.

Upitan da li je policija reagovala na vrijem, Šaban je kazao da je događaj prijavljen u 15.30, a da su policajci bili tri minuta kasnije na licu mjesta.

- Ako su uspjeli za kratko vrijeme da osiguraju lice mjesta, da zaštite građane od počinioca, teško je da neko može iznijeti stav da policija nije na vrijeme reagovala - kazao je Šaban.

Istraga će, dodaje on, utvrditi sve okolnosti, kao i one koje se tiču pitanja ko je usmrtio napadača Vuka Borilovića pored čijeg su tijela pronađene četiri čaure.

Načelnik cetinjske policije je potvrdio da je Borilović koji se bavio lovom, imao legalno izdat oružani list za pušku kojom je počinio zločin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 21:02