Брђанин и Рајнке / - фото: Влада
14/04/2022 u 19:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД ће подржати унапређење капацитета црногорске полиције

Из полиције су рекли да је обука, реализована уз подршку Амбасаде и инструктора ФБИ-а, спровођена кроз теоријски дио, али и квалитетан и захтјеван практични рад и вјежбе

Спровођење заједничких обука са реномираним партнерским службама омогућава припадницима црногорских елитних јединица да размјеном искустава и најбољих пракси константно јачају капацитете и способности, казао је директор Управе полиције Зоран Брђанин.

Из Управе полиције саопштили су да су Брђанин и амбасадорка Сједињених Америчких Држава (САД) у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке присуствовали данас завршној вјежби одржаној у оквиру обуке о импровизованим експлозивним направама.

 - Обучени службеници показали су успјешност обуке, презентовали потеницијалне ризике и указали на комплексност руковања са импровизованим експлозивним средствима, каже се у саопштењу.

Из полиције су рекли да је обука, реализована уз подршку Амбасаде и инструктора ФБИ-а, спровођена кроз теоријски дио, али и квалитетан и захтјеван практични рад и вјежбе.

Како су навели, полицијски службеници су били у прилици да унаприједе знање из области поступања са импровизованим експлозивним направама.

Брђанин је истакао да је та активност још једна потврда немјерљиве подршке САД-а унапређењу свеукупних капацитета Управе полиције.

Он је захвалио Рајзинг Рајнке и њеном тиму на плодотворној сарадњи у свим сегментима рада.

 - Тај вид сарадње и спровођење заједничких обука са реномираним партнерским службама омогућавају припадницима црногорских елитних јединица да размјеном искустава и најбољих пракси константно јачају капацитете и способности“, истакао је Брђанин.

Он је указао на значај квалитетне сарадње у погледу унапређења интероперабилности служби безбједности Црне Горе и навео да је посебно задовољан што су у обуци учествовали и припадници Војске.

Рајзинг Рајнке је казала да су САД поносне што су подржале обуку о изградњи капацитета.

Она је рекла да САД и Црна Гора заједно раде као пријатељи, партнери и савезници на унапређењу заједничке безбједности.

 - Посебно је важно да је обука ФБИ-а окупила представнике различитих владиних агенција, јер смо у САД-у научили важност цјеловитог владиног приступа у одговору на пријетње националној безбједности, истакла је Рајзинг Рајнке.

Из полиције су подсјетили да је, кроз програм донације Амбасаде САД-а, Сектор полиције посебне намјене добио важну и веома вриједну опрему.

Опрема ће, како су казали, значајно допринијети даљем јачању капацитета Управе полиције и обезбиједити сигурније и адекватније руковање импровизованим експлозивним направама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:13