Danilo Šaranović / - VLADA CRNE GOPRE
27/11/2023 u 12:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Akteri skandala u OB Kotor pod lupom tužilaštva

Komisija za provjeru bezbjednosnih smetnji je prikupila sve neophodne podatke i mišljenja u skladu sa zakonom i utvrdila da postoje bezbjednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je preduzeo sve mjere u nadležnosti ministarstva povodom informacija sa kojima je upoznata javnost putem medija, a tiču se vršenja nedozvoljenih radnji eksplicitnog sadržaja od strane policijskih službenika u prostorijama OB Kotor, o čemu su obavještavali Ljuba Milovića.

Radu utvrđivanja činjenica, naglasio je ministar, Osnovno državno tužilaštvo dalo je obavezujući nalog se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja - aslušanje policijskih službenika i djevojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT ...

- Odmah po saznanju preduzeo sam sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti ministarstva, kako bi se upoznali sa svim okolnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog događaja već preduzelo radnje i obavijestilo Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, koje je dalo obavezujući nalog da se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja (saslušanje policijskih službenika i djevojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT i dr.).

Po dobijanju predmetnog sadržaja od strane Sektora za borbu protiv kriminala, Komisija za provjeru bezbjednosnih smetnji je prikupila sve neophodne podatke i mišljenja u skladu sa zakonom i utvrdila da postoje bezbjednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odjeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem (predmetni sadržaj iz SKY komunikacije) i šalju mu fotografije radnji eksplicitnog sadržaja koje vrše u prostorijama OB Kotor, sa dvije ženske osob, navodi se u saopštenju ministra Šaranovića.

Kada su u pitanju policijski službenici koji su akteri ovog događaja, obavještavam javnost da je policijskom službeniku Marku Novakoviću, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, evidentiran prestanak radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dok je drugi policijski službenik Slobodan Vulanović trenutno u pritvoru i privremeno je udaljen sa rada, zbog čega sam tražio od direktora Uprave policije da preduzme radnje iz svoje nadležnosti.

- Naš stav povodom ovakvih dešavanja je nedvosmislen - neće biti mjesta ni za jednog policijskog službenika koji na bilo koji način krši kodeks policijske etike i šteti ugledu policijske profesije. Svaki naš potez biće usmjeren isključivo u pravcu da Uprava policije bude ogledalo savremene Crne Gore i primjer profesionalnosti. U borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim djelovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, ne mogu i neće biti dio ministarstva. Naprotiv, oni mogu biti samo predmet naše obrade - zaključuje se u saopštenju ministra Šaranovića. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. februar 2024 10:58