Danilo Šaranović / - VLADA CRNE GOPRE
08/12/2023 u 20:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Slučaj provjere obezbjeđenja Lazovića pokretač za uvođenje strožih kontrola

Ministar naložio Odjeljenju za unutrašnju kontrolu da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali Lazovića

Povodom kontrolisanja tri službenika MUP-a koja su bila u pratnji Zorana Lazovića oglasio se ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović. 

O je istakao da je na prvom sastanku sa direktorom i pomoćnicima Uprave policije postavio ključno pitanje o angažmanu pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima.

Policija zbog provjere oružja kontrolisala pratnju Lazovića

Ovo pitanje nije samo administrativne prirode, istakao je u saopštenju Šaranović, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti.

- Zahtijevao sam da se utvrde činjenice u ovom slučaju, i insistirao na tome da svi pripadnici Uprave policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom. Ova mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet naše policijske službe.

- Kontrola lica Z.L, oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju Uprave. Ovaj slučaj je bio pokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u našim operacijama. U skladu s tim, naložio sam Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali lice Z.L, i istovremeno najavljujem da će se opsežna kontrola nastaviti - saopštio je Šaranović.

Ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti. Naš cilj je da osiguramo da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. februar 2024 19:17