/ - FOTO YOUTUBE/ - FOTO YOUTUBE
30/11/2021 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарић предао транскрипт разговора са свједоком и судијом: Имам само једну молбу, послушајте

Није био разлике ко је судија а ко тужилац, таква им је сарадња била - додао је Шарић, наводећи да ни сам није могао да вјерује да судија "лаже да није рекао нешто што је рекао"

Дарко Шарић, који је укинутом пресудом био осуђен на 15 година затвора због шверца 5,7 тона кокаина данас је пред вијећем Апелационог суда у Београду изјавио да суд треба да преслуша транскрипт разговора измеду њега и свједока сарадника Небојше Јоксовића, пише Kurir.rs.

- За то вам треба 20 минута, послушајте, биће вам јасно да човјек лаже, биће вам потпуно јасно какав је прави однос између нас - рекао је Дарко Шарић за судском говорницом и приложио вијећу папир, на основу ког се наводно доказује да је пресуда фалсификат јер је судија Синиша Петровић током усменог образлагања пресуде навео да није доказано да је није остварена имовинска корист од 47 милиона еура, али да то потом није написао у пресуди.

- Хоћу да вам дам један папир везано за пресуду, тужилац је прије четири или пет дана рекао да ми нападамо судију Петровића да је фалсификовао пресуду. Била би срамота да нападамо тако, али ја овде имам транскрипт разговора између мене и судије, гдје судија прво тврди да није рекао, а онда каже да јесте - рекао је Шарић и навео да тај доказ предаје јер се тако поступало у целом предмету.

- Није био разлике ко је судија а ко тужилац, таква им је сарадња била - додао је Шарић, наводећи да ни сам није могао да вјерује да судија "лаже да није рекао нешто што је рекао".

- Није то мала ствар. Последица тога је да, чим смо добили пресуду, покренут је поступак за одузимање имовине. Испаде, напали смо судију, а човјек је причао неистину - рекао је Шарић пред судом.

Шарићев брат Жељко Вујановић, који је такође оспореном пресудом био осуђен као организатор криминалне групе, јуче је вијеће Апелационог суда замолио да пажљиво размотри доказе, а прије свега исказе тројице свједока-сарадника.

- Заштићени свједок не смије да лаже, а ови су све живо излагали. Катастрофа жива, молим вас да све узмете у обзир и да прочитате. Небојша Јоксовић је узео паре мом брату Дарку Шарићу, лагао све што је говорио и ено га на слободи а људи сједе у притвору. Молим вас, апелујем, ево задњи пут имам прилику да се обратим - рекао је Вујановић и замолио да му суд укине притвор у ком је провео 12 година, и понудио јемство у замену за пуштање на слободу.

Изјашњавањем окривљених, Апелациони суд је завршио јавни дио сједнице, на којој су разматране жалбе тужилаштва и одбране, а у нејавном дјелу, биће доњта одлука. Овај суд има могућност да пресуду потврди, преиначи, или отвори главни претрес.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:24