/ - Весна Меденица, привођење ФОТО: Иван Петровић Ипе
20/04/2022 u 20:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Након шест сати судија одлучила: Меденици одређен истражни притвoр од 30 дана

Притвор је одређен и за остале осумњичене, њих четверо

Истражни судија подгоричког Вишег суда Сузана Мугоша одредила је истражни притвор од 30 дана бившој предсједници Врховног суда Весни Меденици. Притвор је одређен и за остале осумњичене, њих четверо.

Меденица је у 14 часова приведена у суд.

Видео: Жана Боjанић

- Прије неколико минута ми смо примили решењe и по тoм решењу судије за истрагу сви осумњичени су упућени у истражни затвор на онај рок од 30 дана по притворском основу да би евентуалним боравком на слободу утицали на свједоке. Jа ћу заступаjући моjу браwеницу, уложити жалбу - казао је у изјави за портал Дан након одлуке суда адвокат Здравко Беговић.

Након што је саслушана oko 16 часова враћена у Клинички центар Црне Горе. Затим, скоро шест сати након тога саопштена  је одлука о притвору.

Видео: Жана Бојанић

Са њом је, поред полиције, била и медицинска пратња, доктор Сретен Каварић. Она је у сиказу пред судијом Мугошом рекла да не познаје никог од оптужених осим кума.

(ВИДЕО) Потврђено писање Портала Дан: Милош Меденица се лијечи у Београду, јавиће се надлежним органима

Поред Меденице приведено је и саслушано још неколико особа које се сумњиче да имају везе са случајем Меденица.

Меденица  у лошем  здравственом стању

-Ја сам био врло непријатно изненађен здравстввеним стањем моје брањенице. Поготово због чињенице што је она доведена у Виши суд  у пратњи љекара у врло лошем здравственом стању. Љекари су дали мишљење  да је она ипак била процесно способна да дође да да изјаву. Према мом мишљењу и мене као здравственог лајика, била је у врло лошем здравственом стању, психички потрешена...готово на ивици да не може да изнесе своју одбрану....одбрана је изњела своје арументе и против је одређивања притовра- казао је у изјави адвокат Здравко Беговић.

-Знате, кад дуго времена живите за овај посао и радите га, кад стварате једну идеалну слику о свему...па онда се деси један тренутак који вам ту слику разбије као мјехур од сапунице, онда је ваш осјећај врло тежак. Ја се осјећам нелагодно, не због тога да ли је моја брањеница извршила кривично дјело или није....него због тог једног осјећаја да је парвосуђе црногорско практично  качењем Весни Меденици или евентуално њеним радњама,  или нечињењем, негдје срушена једна слика коју сам ја и као студент, као адвока почетник, као предсједник Адвокатске коморе градио. Мислим да ни једном  од учесника ових поступака, адвокату, судији и тужиоцу данас није једноставно. Ово доживљава не само као битну Весне Меденице и жал за свим што се њој десило, него једна врста жала за црногорским правосудним системом-казао је у изјави за медије адвокат Здравко Беговић након саслушања Меденице.

image

Случај Меденица, привођење осумњичених
Фото: Иван Петровић Ипе

- Случај Меденица, привођење осумњичених Фото: Иван Петровић Ипе

Однос Меденице и судије Мугоше

-Ја не знам ко је са ким пријатењ...Ја сам са свим црногорским судијама "пријатењ", радим овај посао 30 година...Сви се ми знамо, готово радимо исте послове, по том резону сви смо пријатељи. Ради свако свој посао онако како закон дозвољава...Ту нема дилеме нити било какве сентименталности, осим оне личне непријатности што је рпеко пута пута вас неко са ким сте дуго година радили. Сви смо пред законом једнаки, па ако неко буде крив тешко да може да избјегне одговорност, исто као што би био велики гријех оптужити неког да је направио нешто а да то нема упориште у доказима- казао еј БЕГОВИЋ.

Ево до кад је рок за саслушање Меденице: Тужилаштво предлаже притвор од 30 дана

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво доставило је подгоричком Вишем суду предлог да се Меденици одреди истражни притвор од 30 дана.

image

Тужитељка Бошковић
Фото: Иван Петровић Ипе

- Тужитељка Бошковић Фото: Иван Петровић Ипе
 

image
- Весна Меденица, привођење ФОТО: Иван Петровић Ипе

Подсјећамо, након вишесатног саслушања у СДТ-у Весни Меденици у понедељак одређено је тужилачко задржавање до 72 сата, након чега је транспортована у Клинички центар Црне Горе због лошег здравственог стања. Меденица се терети за стварање криминалне организације и противправни утицај.

image

Случај Меденица, привођење осумњичених
Фото: Иван Петровић Ипе

- Случај Меденица, привођење осумњичених Фото: Иван Петровић Ипе

Подсјећамо, она је тада требало да буде саслушана данас у 17.00 часова у КЦЦГ гдје је збринута након што јој је позлило после привођења. Међутим, ипак је одлучено да буде саслушана у СДТ у 17.30.

image

Фото: Иван Петровић Ипе

- Фото: Иван Петровић Ипе

Након тога, у медијима је објављено да је њој наводно опет позлило. Затим је, након свега тога, око 20.00 часова приведена у СДТ.

image
- Весна Меденица, привођење ФОТО: Иван Петровић Ипе

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет у случају Меденичиног сина Милоша Меденице, након што је портал Либертас прес објавио податке које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, а на основу којих се он наводно бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:43