/ FOTO- SRĐAN BOLJEVIĆ
01/10/2023 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saslušanje neizvjesno, ne zna se kada izručuju Do Kvona

Američka Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) zatražila je od Crne Gore da se za potrebe građanskog postupka u SAD obavi saslušanje optuženog Do Kvona, koji se nalazi u zatvoru u Spužu

Savezni sud u Južnom okrugu Njujorka zvanično je podnio osam optužbi protiv Kvona, sve u vezi sa njegovom navodnom umiješanošću u slučaj vezi s kolapsom Terra LUNA i TerraUSD. Ove optužbe uključuju prevaru sa robom, prevaru sa hartijama od vrijednosti, prevaru i zavjeru radi prevare i umiješanosti u manipulaciju tržištem.

Pored toga, prethodni izvještaji pokazuju da Federalni istražni biro (FBI) i tužioci iz južnog okruga Njujorka aktivno istražuju kolaps TerraUSD. Ova istraga uključuje intervjue sa bivšim zaposlenima u Teraform Labs, prenosi RTCG portal.

Američka Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) zatražila je od Crne Gore da se za potrebe građanskog postupka u SAD obavi saslušanje optuženog Do Kvona, koji se nalazi u zatvoru u Spužu.

Advokati su kazali da se protive predlogu da Do Kvon bude saslušan u Crnoj Gori, te da je predloženo da odgovara na pitanja bez prisustva pravnog zastupnika, što je, po njihovoj ocjeni, kršenje njegovih ustavnih prava.

U dokumentu se navodi i da se Do Kvon lično ne protivi da bude saslušan.

SAD su od Crne Gore zatražile ranije izručenje Do Kvona, zbog optužbi za prevaru tešku više desetina milijardi eura.

Viši sud je ranije odredio ekstradicioni pritvor Do Kvonu, čije izručenje je zatražila i Južna Koreja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. decembar 2023 18:41