Boris Savić / FOTO: SRĐA BOLJEVIC
25/03/2024 u 08:58 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savić konkurisao za Apelacioni sud

Na javni oglas za izbor dvoje sudija Apelacionog suda prijavilo se sedam kandidata.

Kandidati su sudije podgoričkog Višeg suda Vojislavka Vuković Goločevac i Predrag Krstonijević, sudija Osnovnog suda u Ulcinju Gazmend Kalabrezi i bjelopoljskog Višeg suda Dragan Mrdak, te sudiјa Privrednog suda Dijana Raičković, specijalni tužilac Zorica Milanović, ali i predsjednik Višeg suda u Podgorici u dva mandata Boris Savić, potvrđeno јe "Danu" iz Sudskog savјeta. Odluka o izboru biće doniјeta na narednoј sјednici, koјa će se održati ove sedmice.

Lista kandidata je sastavljena na osnovu dva javna oglasa za izbor po jednog sudije Apelacionog suda, koji su raspisani 11. septembra prošle i 12. februara ove godine.

Podsјetimo, počev od 10.7.2023.godine, uslovi u kojima je radio Apelacioni sud bili su otežani. Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji krova i fasade zgrade u kojoj su smješteni Vrhovni sud, Apelacioni sud i Viši sud u Podgorici, kancelarije sudija i službenika Apelacionog suda, kao i pisarnica tog suda, izmještene su u staru zgradu Vlade, koja nije mogla da zadovolji prostorne potrebe ovog suda, niti bezbjednosne uslove, zbog čega su se sjednice vijeća i pretresi u krivičnim predmetima uz prisustvo pritvorenih lica održavali u prostorijama Vrhovnog suda u Njegoševoj ulici.

Iz Vrhovnog suda za „Dan“: Predmeti se gomilaju, kontrola na dugom štapu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:32