/ foto arhiva Dan
06/11/2021 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћекић: Ако Биговић буде свједок сарадник, породица неће сједјети скрштених руку

Много пута до сада то је покушавао, симулирајући лажне разне болести, нудио јемство и када му то све није упалило, заиграо је на карту свједока сарадника, навела је Шћекић

Сестра убијеног полицијског функционера Славољуба Шћекића, Славица Шћекић саопштила је да Љубо Биговић, који борави у затвору због убиства њеног брата, покушава на све могуће начине да се ослободи оптужбе и да спријечи да буде осуђен.

- Много пута до сада то је покушавао, симулирајући лажне разне болести, нудио јемство и када му то све није упалило, заиграо је на карту свједока сарадника - истакла је Шћекић на фејсбуку.

Нагласила је да се нада да суд и тужилаштво неће насјести на ову, како је поручила, из низа лажи и превара убице њеног брата.

Поручила је да неће дозволити Биговићу дозволити да буде свједок сарадник.

- Јер то ни по којем основу не може бити. У противном, суд и тужилаштво ће бити саучесници у злочину над мојим братом. А ако се то ипак догоди, породица неће сједјети скрштених руку, јер, кап је прелила чашу - закључила је Шћекић.

Потпредсједник Владе Црне Горе, Дритан Абазовић према незваничним ранијим сазнањима портала Дана у спушком затвору посјетио је Љуба Биговића.

Подсјећамо, на данашњој конференцији поводом случаја " Беливук", покренуло се и питање посјете високопозиционираном криминалцу који се налази у спушком затвору.

Поводом тога одговорио је потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

-J а сам посjетио вискоко позиционираног криминалца у Спужу поводом jако важног случаjа коjи неко жели да опструира. Добио сам писмо. То jе у циљу jедног великог предмета. Вjероватно jе то и жеља. Ако се предмет буде упропастио jа ћу рећи све детаље - казао jе раније Абазовић.

Он је рекао да неће откривати идентитет особе са којом је разговарао.

Љубо Биговић од раније је познат истражним органима Црне Горе. Довођен је у везу са високопозиционираним члановима которских кланова.  Подсјећамо,  Врховни суд је 2019 године укинуо пресуду Апелационог суда од  2015. године којом су Саша Борета, Љубо Биговић, Љубо Вујадиновић и Милан Шћекић осуђени због убиства полицијског инспектора Славољуба Шћекића. Оптуженима за убиство Шћекића суђено је три пута. Апелациони суд је прве двије пресуде Вишег суда оборио због битних повреда одредби кривичног поступка и бројних грешака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:47