/ foto: Arhiva Dan
05/10/2022 u 20:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Hoće li SDT provjeriti porijeklo imovine Lazovića, pošteno ga nije zaradio

Smije li im stati na crtu? Ko ih štiti? Pitanja svih pitanja, navela je Šćekić na svom fejsbuk profilu

Slavica Šćekić, sestra ubijenog policijskog službenika Slavoljuba Šćekića, saopštila je povodom informacije da je porodica Petra Lazovića ponudila jemstvo kako bi se Petar branio sa slobode, i navela da Lazovići za jemstvo daju 1,2 miliona eura i upitala hoće li se iko u ovoj državi zapitati otkud toliki novac službeniku ANB-a.

- Pošteno ga zaradio sigurno nije! Hoće li SDT provjeriti porijeklo imovine Lazović Zorana i njegovog sina? Smije li im stati na crtu? Ko ih štiti? Pitanja svih pitanja?- navela je Šćekić na svom fejsbuk profilu.

Specijalnom državnom tužilaštvu proslijeđen je predlog za jemstvo, potvrđeno je portalu Dan. Tim predlogom porodica Petra Lazović Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine čija je vrijednost 1.139.289 eura i 100.000 eura u gotovini. To glasi na ime jemstva da Lazović neće pobjeći ako dođe do ukidanja priotvora.

SDT-u dostavljen predlog za jemstvo: Lazović nudi nekretnine i 100.000 eura

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana Višem sudu u Podgorici ponuđeno je jemstvo za osumnjičenog službenika policije Petra Lazovića, potvrđeno je za portal Dan od više izvora bliskih odbrani i Višem sudu.

Tako je u zamjenu da se Lazović brani sa slobode porodica njegova ponudila tri nekretnine vrijedne 1.139.289 eura i 100.000 eura.

Uz to ponuđena je i gotovini na ime jemstva kao garanciju da Lazović neće pobjeći, ukoliko mu se ukine pritvor.

Podsjećamo, Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:51