/ Slavica Šćekić
02/09/2022 u 10:50 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Na pomen Đukanovića, tužiteljka Radović mi odgovorila da se plaši

Na pomen imena Mila Đukanovića, tužiteljka Radović mi je tada otvoreno u kancelariji rekla: "Ja ne smijem jer se plašim da mi ne ubiju ili siluju kćerku", navela je Šćekić

Specijalno državno tužilaštvo još uvijek nije pozvalo sestru ubijenog visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića povodom njenih javno izrečenih tvrdnji i saznanja da je nalogodavac ubistva njenog brata prije sedamnaest godina bio aktuelni predsjednik države Milo Đukanović i da su mu u tome pomogli bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Lazović i Duško Golubović. Izrečene optužbe Šćekić je ponovila za "Dan" podsjećajući da skoro dvije decenije nije ćutala. Naprotiv, sve informacije kojima je raspolagala, saopštila je u više navrata policiji, tužilaštva i u sudnici.

– Da država nije imala ni želje ni volje da u potpunosti rasvijetli ubistvo visokopozicioniranog policijskog službenika koji je radio na otkrivanju počinilaca krivičnih djela, najbolje govori činjenica da bivša specijalna tužiteljka Stojanka Radović, kojoj su predočena ova saznanja, nije ništa preduzela. Na pomen imena Mila Đukanovića tužiteljka Radović tada mi je otvoreno u kancelariji rekla: "Ja ne smijem jer se plašim da mi ne ubiju ili siluju kćerku." Nemam sananja da je Milo Đukanović ikada tim povodom pozivan na saslušanje u SDT. Stičem utisak da svima odgovara da se ubistvo Slavoljuba Šćekića prepusti zaboravu. Voljela bih da me sadašnji glavni specijalni tužilac pozove na razgovor, jer sam sigurna da bih imala mnogo toga da kažem – tvrdi Slavica Šćekić.

Medenica "čuvala" snimak zaštićenog svjedoka

Na suđenju za ubistvo Šćekića u Apelacionom sudu 2015. godine sa­op­šteno je da je iz spisa predmeta ne­stao sni­mak sa sa­slu­šanja za­šti­će­nog svje­do­ka Zo­ra­na Vla­o­vi­ća. Taj sni­mak je sa­či­njen 22. mar­ta 2008. go­di­ne pred spe­ci­jal­nim tu­ži­o­cem Sto­jan­kom Ra­do­vić.

Iz Sud­skog sa­vje­ta oba­vi­je­stili su sudeće vijeće da je sni­mak sa­slu­šanja biv­šeg za­šti­će­nog svje­do­ka ra­đen u jed­nom pri­mjer­ku i da ga ne­ma.

Nakon insistiranja advokata odbrane da se uđe u trag snimku kako bi se ponovo preslušao poslije izvjesnog vremena bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica obavijestila da snimak imaju, ali nijesu objasnili da li je pronađen izgubljeni, originalni CD, ili se radi o nekoj kopiji. "

Ovim povodom pokušali smo kontaktirati s bivšom specijalnom tužiteljkom Radović, koja je sada u penziji, ali se nije odazivala na nama dostupan broj telefona.

image
Stojanka Radović

U noći između 29. i 30. avgusta, sat poslije ponoći, na pragu porodične kuće u Tološima, prije tačno 17 godina, ubijen je inspektor Slavoljub Šćekić.

Njegova sestra je više puta u javnosti saopštila da je njen brat otkrio spregu mafije sa vrhom države i ANB-om i da je zbog toga i ubijen. Optužila je državu da je inidrektno odgovorna za ubistvo njenog brata.

– Optuženi za njegovo ubistvo samo su plaćene ubice – kazala je Šćekić.

– Moj brat je u borbi protiv mafije i organizovanog kriminala otkrio mnoge zločine. Otkrio je međunarodni šverc cigareta, droge, oružja, trgovine bijelog roblja i ljudskih organa. Posjedovao je dokaze o povezanosti državnih i političkih struktura s tim švercom uključujući i dokaze o uzimanju procenta zarade od tog šverca. Ti dokazi su postojali na CD snimku, koji je na vrlo čudan način nestao iz naše porodične kuće neposredno nakon njegove likvidacije. Sve to je moj brat htio da objelodani. I to je rekao na zadnjem kolegijumu, ali neko od kolega je javio nalogodavcu ubistva. I tako je moj brat zaustavljen i spriječen da kaže istinu – kazala je Slavica Šćekić za "Dan".

Ona je rekla da je više puta javno pominjala imena nalogodavca ubistva, kao i imena logističara iz ANB-a.

– Ja se ne plašim da pomenem njihova imena. Toga se plaše direktor policije Brđanin i premijer Abazović, jer, ja sam od njih tražila da privedu licu pravde Mila Đukanovića, Zorana Lazovića i Duška Golubovića. Oni ništa nisu uradili po tom pitanju. Nemaju oni za to hrabrosti. Voljela bih da griješim i da me razuvjere – kazala je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:28