Милош Меденица / - принтскрин LIBERTASPRESS.ME
17/04/2022 u 09:00 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ формирало предмет у случају "Афера Меденица": Испитују како су подаци Еуропола процурили у јавност

СДТ ће провјерити на који начин је учињена доступном медијима информација из истраге о комуникацијама путем SKY апликације које је ЕУРОПОЛ доставио црногорској полицији и тужилаштво у склопу истраге против наводне криминалне групе чији су чланови Дарко Лаловић и Бранислав Караџић, а у којима се наводно помиње и Милош Меденица

Специјално државно тужилаштво формирало је предмет како би испитало да ли је почињено неко кривично дјело приликом протока информација Еуропола у јавност а у вези са афером "Меденица", потврђено је "Дану" из тог тужилаштва. С тим у вези, СДТ ће провјерити на који начин је учињена доступном медијима информација из истраге о комуникацијама путем SKY апликације које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштво у склопу истраге против наводне криминалне групе чији су чланови Дарко Лаловић и Бранислав Караџић, а у којима се наводно помиње и Милош Меденица, син бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице.

image

Специјално тужилаштво

Дан

– У Специјалном државном тужилаштву формиран је предмет у којем ће се испитати да ли има елемената кривичних дјела из надлежности Специјалног државног тужилаштва, а више информација и података није могуће саопштити ради заштите интереса поступка који је у току – наводи се у одговору специјалног тужиоца и портпарола СДТ-а Сање Јовићевић.

Прије десетак дана портал Либертас прес објавио је податке које је Еуропол доставио црногорској полицији и Специјалном државном тужилаштву, а из којих произилази сумња да се син Весне Меденице, тридесетпетогодишњи Милош Меденица, бавио криjумчарењем цигарета и трговином дрогом.

Према писању тог медија, сумња проистиче из транскрипата телефонских комуникација које је црногорским надлежним органима доставио Еуропол, а које је Меденица, како се сумња, водио са одређеним лицима из криминалног миљеа, међу којима је и недавно ухапшени тјелохранитељ његове мајке Дарко Лаловић, који се налази у притвору због сумње да је био члан криминалне организације и да је учествовао у шверцу наркотика. Како је објавио поменути портал, Милош Меденица jе мjесец дана пред последње парламентарне изборе у Црноj Гори писао Лаловићу да мораjу да грабе јер им вријеме лети. Такође, у пресретнутим разговорима Меденица jе, наводно, рекао свом саговорнику да jе са његовим незаконитим пословима упозната и његова маjка Весна Меденица, коjа jе тада била предсjедница Врховног суда Црне Горе, и да од ње може очекивати заштиту.

Према незваничним сазнањима појединих медија, ускоро се очекује покретање истрага против Меденице, као и покретање финансијске истраге и утврђивање поријекла његове имовине. Милош Меденица је наводно напустио Црну Гору у децембру. Он и његова мајка демантовали су наводе из поменутих транскрипата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:55