Ervin Ibrahimović / - BS
25/08/2023 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radinović: SDT izviđa Ibrahimovića, osumnjičen za nezakonito zapošljavanje

Sumnja se da je nezakonito postavio v.d. direktora Uprave za željeznice Jašara Ćatovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) otvorilo je izviđaj protiv predsjednika Bošnjačke stranke (BS) i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, zbog sumnje da je nezakonito postavio v.d. direktora Uprave za željeznice Jašara Ćatovića, odnosno učestvovao u falsifikovanju dokumenta o Ćatovićevom radnom stažu, piše RTCG.

Tim povodom, izjavu istražnim organima dao je podnosilac prijave protiv ministra, nekadašnji v.d. direktora Uprave za željeznice, Želimir Radinović.

On je tužilaštvu dostavio dopunu prijave koju je podnio u januaru ove godine protiv rukovodstva Uprave za ljudske resurse i Ministarstva za kapitalne investicije (MKI) zbog nezakonitosti tokom konkursa za direktora Uprave za željeznice. 

On tvrdi da je ministar Ibrahimović falsifikovao dokumenta o radnom stažu Ćatovića i da on nije mogao biti ni predložen za direktora jer nema stručne kvalifikacije.Radinović tvrdi  i da je Ibrahimović prekršio zakon u djelu odredbe gdje se kaže imenovanje se vrši najdalje šest mjeseci do izlaska konkursa za to radno mjesto jer je Ćatoviću produžio mandat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:32