Uprava policije press, Slucaj Tunel, Nikola Terzic / Foto: LAZAR RUZIC
31/10/2023 u 09:55 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT izviđa navode u vezi sa slučajem v.d. direktora UP Terzića i policajca Kekovića

Kako nam je pojašnjeno, predmet nije formiran protiv određenog lica, već povodom događaja

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom medijskih navoda koji se odnose na v.d. direktora Uprave policije Nikolu Terzića i bivšeg službenika Specijalnog policijskog odjeljenja Vučine Kekovića.

To je za portal Dan potvrdio specijalni državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Podsjećamo, "Pobjeda" je ranije objavila teksta o slučaju Vučine Kekovića, kojeg je navodno aktuelni vršilac dužnosti direktora policije Nikola Terzić kaznio jer je uhapsio njegovu prijateljicu koja se sumnjiči za utaju poreza u predmetu od skoro milion eura.

– Specijalno državno tužilaštvo je, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet povodom tekstova na Portalu Pobjeda, sa izjavama bivšeg službenika Specijalnog policijskog odjeljenja V. K. u cilju utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti – naveo je Radonjić za portal Dan.

Kako nam je saopšteno od izvora bliskog istrazi, utvrđuje da li je tačno da je Keković zbog hapšenja Jelene Milović sankcionisan protivno zakonu i premješten na drugo radno mjesto. Kako nam je pojašnjeno, predmet nije formiran protiv određenog lica, već povodom događaja, nakon čega će se ukoliko bude osnova razmatrati da li ima eventualnog krivca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:29