Zgrada Viseg drzavnog tuzilastva / - SRDJAN_BOLJEVIC
22/09/2023 u 16:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT: Podignuta optužnica protiv tri osobe okrivljene za stvaranje kriminalne organizacije

Predloženo i da se okrivljenima S.R., M.G. i M.R. produži pritvor, a da se okrivljenom I.V., koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, sudi u odsustvu

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On su optuženi da su dio kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo Šćepana Roganovića u februaru 2020. godine.

- U optužnici je predloženo i da se okrivljenima S.R., M.G. i M.R. produži pritvor, a da se okrivljenom I.V., koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, sudi u odsustvu - zaključio je Vukas Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 09:34