/ VESNA MEDENICA KONTROLA OPTUZNICE - IVAN PETROVIC-IPE
23/11/2022 u 15:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT ulaže novu žalbu na odluku o ukidanju pritvora Medenici

Ona je 11. novembra puštena da se brani sa slobode, a SDT je i tada uložilo žalbu na odluku nadležnog suda o ukidanju pritvora. Ovo je druga žalba po redu

Specijalno državno tužilaštvo ulaže  novu žalbu na rješenje o puštanju iz pritvora bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, potvrđeno je za portal Dan iz te ustanove.

(FOTO) Vesna Medenica izašla iz spuškog zatvora

Ona je 11. novembra puštena da se brani sa slobode, a SDT je i tada uložilo žalbu na odluku nadležnog suda o ukidanju pritvora. Ovo je druga žalba po redu.

Podignuta optužnica protiv Miloša i Vesne Medenice

Ukinuto rješenje o puštanju Vesne Medenice na slobodu

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:04