Vasović priveden u SDT / FOTO: Željka Bojanić /Portal Dan
08/06/2024 u 16:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SDT: Preko Vasovića podaci iz policije stizali do Mrkića -„Pali smo"

Naredbom o sprovođenju istrage, bivšem šefu kriminalistike u barskoj policiji Iliji Vasoviću, je stavljeno na teret da u 2020. godini postao član kriminalne organizacije koju je u toku 2018. organizovao Aleksandar Mrkić.

Vasović se sumnjiči da je kao šef kriminalističke policije u Baru, od avgusta 2020. do marta 2021, imao zadatak da obavještava Mrkića između ostalog o određenim policijskim aktivnostima i njihovim rezultatima, ali i o određenim osobama.

Iz određenih skaj prepiski, proizilazi da je informisao Mrkića i o prelascima državne granice određenih osoba, Željka Jokića, Slavenka Veljovića, Srđana Veljovića, Dijane Veljović, a 29. januara 2021, Vasović navodno obavještava organizatora, da su nekoliko dana ranije u Ulcinju boravili sin Ivice Stankovića i Igor Krstović, javlja TVCG, prenosi portal RTCG.

Prema podacima istražitelja Vasović je sredinom februara 2021. informisao Mrkića i da u Baru boravi osoba prezimena Ubović, te da će ga interventna zaustaviti.

Odbrana: U slučaju Vasovića nema opasnosti od bjekstva, svjedočiće policajci

Putem Skaja, Mrkić je navodno dobijao i podatke o određenim vozilima, da je za Arsenijem Kalezićem raspisana potjernica te da nema policije na ulazu u Bar i to na dan kada u taj grad treba da stignu kamioni u kojima su optuženi Stefan i Nikola Bubanja, kako bi im se preko carinske linije, iz luke izvezle cigarete.

Da je Vasović od Mrkića bio upoznat da se kriminalna organizacija bavi švercom cigareta prema ocjeni istražitelja posebno upućuju između ostalih poruke „poslije nedjelje krećem sa pljugom", „Dva kamiona idu sjutra na utovar", „eto ih kamioni Put Bara", „u 8 treba da izadje kamion”, „Udjoše u Luku, „Izašao je", „Pali smo...Oconkali su nas".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 13:05