/ FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
21/10/2022 u 16:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT-u poslata jedna zamolnica za dostavljanje bankarske dokumentacije

Kako se navodi, od ukupno 83 primljeno je 49 zamolnica, a poslato 34 zamolnice

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da je od početka ove godine do 30. juna evidentirano ukupno 83 zamolnice za pružanje međunarodne pravne pomoći. To se navodi u dopuni izvještaja o radu Specijalnog državnog tužilaštva, koja je objavljena na zvaničnom sajtu SDT.

Kako se navodi, od ukupno 83 primljeno je 49 zamolnica, a poslato 34 zamolnice.

"Od primljene 49 zamolnice, 33 se odnose na provjeru lica kroz evidenciju, tri zamolnice se odnose na dostavljanje podataka, osam zamolnica se odnosi na dostavljanje dokaza, a tri zamolnice se odnose na dostavljanje izvoda iz evidencije. Jedna zamolnica se odnosi na saslušanje okrivljenog a jedna zamolnica na dostavljanje bankarske dokumentacije", navodi se u dopuni izvještaja o radu Specijalnog državnog tužilaštva.

Kako se ističe, od poslatih 34 zamolnice, 19 zamolnica se odnosi na dostavljanje dokaza. Tri zamolnice se odnose na dostavljanje podataka, četiri na saslušanje okrivljenih a isto toliko i na saslušanje svjedoka. 

Pritom, jedna zamolnica odnoosi se na dostavljanje bankarskih podataka, jedna zamolnica za zapljenu, jedna na prikupljanje obavještenja od građana i jedna na saglasnost za krivično gonjenje, prenosi rtcg portal.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović rekao je danas da je Specijalno državno tužilaštvo od početka godine podiglo 16 optužnica i pokrenulo finansijske istrage u osam predmeta.

On je, na sjednici Tužilačkog savjeta rekao da je za šest i po mjeseci njegovog rada ostvario većinu stvari najavljenih programom rada koji je predstavio dolaskom na poziciju rukovodioca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:41