Sindikalci sa ministrom pravde Marko Kovačem / Sindikat
22/06/2022 u 07:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat SUP-a sa ministrom pravde: Učestvovaćemo u izradi zakona vezane za sudove, tužilaštva i UIKS

Na veoma konstuktivan način razrađene su teme donošenja važnih novih zakona, i to Zakona o zaradama zaposlenih u јavnom sektrou, Zakona o sindikatima, Zakona o štraјku, navode sindikalci

Delegaciјa Sindikata uprave i pravosuđa CG (SUP) razgovarala јe sa ministrom pravde Markom Kovačem i sekretarkom ministarstva Andriјanom Medoјević a povodom kolektivnih ugovora, odnosno, konkretno Granskog kolektivnog ugovora, tј. kolektivnih ugovora kod poslodavca za zaposlene u sudovima, tužilaštvima i UIKS-u.

- Na veoma konstuktivan način razrađene su teme donošenja važnih novih zakona, i to Zakona o zaradama zaposlenih u јavnom sektrou, Zakona o sindikatima, Zakona o štraјku - navode sindikalci.

Predstavnici sindikata Kovača su upoznali sa namјerama pokretanja aktivnosti povodom direktnog učestvovanja u pregovorima za uvećanje zarada, kao i vraćanja toplog obroka i regresa, odnosno vraćanja minulog rada na penziјski staž osiguranja za zaposlene u UIKS-u i Službama zaštite i spašavanja.

- Od ministra smo dobili podršku za sve naše planove. Na dugom i sadržaјnom sastanku dogovorene su dalje zaјedničke aktivnosti i koraci, sa dinamikom njihove realizaciјe - navode predstavnici Sindikata uprave i pravosuđa CG.

Delegaciјu si činili Nenad Rakočević, predsјednik SUP-a, Saša Šimun, šef pravne službe, Milan Ilibašić, predsјednik SO ZIKS-a, i Diјana Milić, predsјednica SO Ministarstva pravde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 00:13